Dyneema lijnen, de sterkste lijnen voor je zeilboot

Dyneema lijnen gebruik je voor vallen, schoten en trimlijnen. Ook kun je van enkelvoudig gevlochten Dyneema® softshackles en loops maken. 

Dyneema lijnen voor vallen Dyneema lijnen voor schoten Dyneema trim lijnen Dyneema lijnen van SK78 en SK99 vezels
 Vallen van Dyneema®    Schoten van Dyneema® Trimlijnen van Dyneema® Kaal Dyneema® (SK78 / SK99 )
 Performance: ★★★★    Performance: ★★★★★  Performance: ★★★★ Performance: ★★★★

 

Lijnen van Dyneema®

Lijnen van Dyneema® voor open boten en zeiljachten koop je online bij de Lijnenspecialist. Dyneema® lijnen kunnen perfect gebruikt worden voor vallen, schoten, bakstagen en trimlijnen. Dit komt dankzij de eigenschappen van Dyneema® lijnen. Zo heeft de lijn:

  • Lage rek

  • Hoge breeksterkte

  • Laag gewicht

Veel zeilers kiezen voor lijnen met een kern van Dyneema®. Heel logisch natuurlijk omdat het zo weinig rekt, sterk en lichtgewicht is.

De basis van Dyneema® is een kunststofvezel op basis van polytheen. Omdat lijnen van Dyneema® vrijwel niet rekken, zijn ze zeer geschikt voor de zeilwereld. Ze worden dan ook veelvuldig gebruikt op boten en jachten, vooral in wedstrijden en regatta's. Maar ook de veeleisende toerzeiler kiest tegenwoordig vaak voor Dyneema®. Lijnen met Dyneema® vezels kun je 2 mm dunner uitvoeren, maar let wel op dat je lijn nog houdt  in stoppers en klemmen. In de meeste Dyneema® lijnen kun je prima een oog splitsen. Het is zonde om een lijn van Dyneema® te knopen, want dan halveer je bijna de breeksterkte. Omdat een lijn met een Dyneema® kern alle sterkte uit de kern haalt, hoef je dit oog alleen in de dyneema kern te splitsen. Het is ook goed UV bestendig, dus kan prima zonder mantel gebruikt worden. Een ander voorbeeld hiervan is het verjongen van een dyneema® lijn voor extra gewichtsbesparing.

Verschillende Dyneema vezels

Wij verkopen in onze webwinkel verschillende varianten Dyneema® lijnen. Zo kan je bij ons kiezen tussen SK78 en SK99. SK99 is ruim 20% sterker dan SK78. Ook is SK99 lichter dan de andere twee varianten. Let op dat Dyneema® last heeft van kruip ontstaat bij langdurige statische belasting van lijnen, hierdoor kunnen lijnen langer worden. Om deze reden zijn de huidige Dyneema® vezels niet geschikt voor verstaging. Behalve voor bakstagen, want die hebben een dynamische belasting. De DM20 vezel leek even het antwoord hierop, maar helaas heeft die weer meer rek dan bijvoorbeeld de SK78 vezel. 

Wij bieden lijnen van Dyneema® van zeer hoge kwaliteit aan voor scherpe prijzen. Wij durven gerust te zeggen dat wij de goedkoopste van Nederland zijn. Bestel snel je Dyneema® lijnen en profiteer vandaag nog van onze scherpe prijzen!

 

Heb je nog vragen over Dyneema lijnen? Stuur ons dan gerust een e-mail, wij beantwoorden jouw vraag zo snel mogelijk.

 

Wat andere mensen zochten: Dyneema lijnen, landvasten, lijnen boten, lijnen kopen, zeilen lijnen, online lijnen kopen, online touwen kopen, touwenwinkel, vallen en schoten, zeilen lijnen, zeilen touwen.

Dyneema lijnen