Splitsworkshops

Workshops bij de Lijnenspecialist

Nieuwe data voor winter 23/24 online!

Mocht je komende winter het zeilen zo missen en je (zeil)kennis willen verbreden? Doe dan mee met een van onze workshops!

We hebben een uitgebreid aanbod van workshops. Van beginner tot gevorderde, en van online tot op locatie. Daarnaast gaan we ook een nieuwe workshop geven, die gaat over hardware en lijnen.  Schrijf je dus snel in

Workshop Splitsen van Moderne Lijnen

Ook dit jaar geven we weer nieuwe splitsworkshops bij ons in de tuigerij in Amsterdam. Tijdens deze workshop starten we met een korte inleiding in de diverse kunststoffen en constructies  die worden gebruikt voor de productie van lijnen. Ook leggen we uit welke lijn je het beste voor een specifieke toepassing kan gebruiken en laten praktische voorbeelden zien. 

Maar deze avond gaat vooral over 'zelf aan de slag zijn'. Je leert in ongeveer drie uur de basistechnieken van splitsen van lijnen met Dyneema© vezels en polyester lijnen. Met een klein beetje oefening zal je merken dat je al snel in staat bent om een oogsplits te maken of een softshackle. Gewapend met deze technieken kun je daarna zelf aan de slag met het optimaliseren van je boot.

JW_400x400

Workshop dekbeslag & lijnen

'Laat je niet voor het blok zetten of aan het lijntje houden'

Wij helpen veel klanten met het selecteren van het juiste dekbeslag. Maar welk blok past nu het beste bij jouw toepassing? Wat voor soort lager heb je nodig in een blok? We krijgen er veel vragen over en merken dat er veel misverstanden over bestaan. Hoog tijd om hier een nieuwe workshop van de maken!

Tijdens deze workshop gaan we in op de interactie tussen lijn en dekbeslag. Denk hierbij aan soorten blokken en type lagers. Waarom kan een lijn door een stopper slippen en wat kan je hieraan doen? Hoeveel kracht komt er nu op een blok te staan? Wat voor invloed hebben lijnen hierop? Kortom een interessante nieuwe workshop die je niet mag missen.

De workshop wordt gegeven bij ons in de tuigerij te Amsterdam.

131692176_3574766309266681_2292943011667284651_n

Online workshop splitsen van moderne lijnen

Leren splitsen kan ook online! Deze winter hebben we ook weer meerdere ‘Online Workshops Splitsen’.  Makkelijk te volgen vanuit huis achter je computer of misschien wel vanaf de boot.

Ook bij de online workshop ga je zelf aan de slag. Je leert verschillende splitsen waaronder Dyneema vallen, polyester schoten en natuurlijk de softshackle. We vertellen je tijdens de workshop tevens meer over touwconstructies en materiaal soorten. Kortom een complete workshop.

Wij laten de alle splitsen stap voor stap zien. We doen dit door middel van twee camera's en duidelijke instructievideo's. Na iedere stap krijg je tijd om deze zelf volgen. Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen. Ook vragen we je steeds een foto van jouw voortgang naar ons toe te sturen. Zo kunnen we tips en tops bespreken. Je hebt zelf alleen een computer(of tablet) met internet nodig.

Je inschrijven is heel gemakkelijk. Via de website kan je een deelnamepakket voor de workshop bestellen. Wij sturen je dit pakket toe en we mailen je de persoonlijke uitnodiging om in te kunnen loggen.

foto_3_400x400

Online Workshop Advanced Splicing

Heb je de workshop ‘Splitsen van Moderne Lijnen’ gevolgd en de basistechnieken van het splitsen geleerd? Heb je de smaak te pakken en ben je klaar voor een stap moeilijker? Dan is de workshop Advanced Splicing misschien iets voor jou. 
In een drie verschillende avonden gaan we namelijk verder met het splitsen van moderne lijnen. We gaan diep de materie van constructies en materialen in. Ook komen natuurlijk de lastige splitsen aan de beurt. Een echt kijkje in de keuken!

IMG_0576

Workshops voor verenigingen en klasseorganisaties

Regelmatig zijn wij op bezoek bij verenigingen en klasseorganisaties om een splitsworkshop te geven. Dit kan tijdens een van de winteravonden of in het weekend.

Hier hebben wij een apart programma aanbod voor. Heb je interesse voor jouw vereniging? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

workshop_splitsen_1

Stuur ons een bericht via Whatsapp

Chat met ons