Team Lijnenspecialist

De Lijnenspecialist is trotse leverancier van een aantal zeer succesvolle Nederlandse en Internationale zeilteams. Hier stellen we een aantal leden van Team Lijnenspecialist aan je voor.
De ambitie van Dutchsail om de jeugd te faciliteren in (professionele) deelname aan niet-olympische zeilwedstrijden heeft vorm gekregen door de deelname aan de Youth America’s Cup in 2021! Mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Janssen de Jong Groep en onder leiding van Pieter-Jan Postma wordt de beste groep jeugdzeilers van Nederland tussen 18 en 24 jaar geselecteerd. De uiteindelijk bemanning van twee vrouwen en twee mannen zal In februari 2021 de strijd aangaan met jachtclubs van over de hele wereld.
01_20_036355_DutchSail_69F855px

Pep Costa Espuis Mini Transat La Boulangère

De Lijnenspecialist / Premiumropes sponsort de Mini Transat campagne van de Spaanse zeiler Pep Costa Espuis. Hij zal exclusief met lijnen van de Lijnenspecialist/Premiumropes gaan varen. 

Pep Costa Espuis uit Barcelona Spanje is één van de jongste deelnemers aan de komende editie van La Mini Transat La Boulangère. Hij was Spaans kampioen in de 29er in 2016 en maakt nu de stap naar zijn grote droom: het oceaan zeilen. Hij heeft inmiddels alle kwalificatie mijlen goed doorstaan en heeft zijn startbewijs daarmee behaald. 

pep

Afrodite Zegers is al jaren verbonden aan de Lijnenspecialist. Zij vormt samen met Lobke Berkhout een nieuw 470 dames team met maar 1 doel : de Olympische Spelen in Tokio. Wij blijven trouw aan Afrodite en verwelkomen nu ook Lobke bij Team Lijnenspecialist. Twee dames met grote ambities en wij hopen dat onze steun helpt onderweg naar Tokio.  

rechtenvrij_afro_en_lobke_miami_jan_2019_verkleind

Een groep ambitieuze optimist zeilers die onder leiding van toptrainer en coach Han Beverwijk graag nog beter willen leren zeilen. Zij vormen een hecht team. Ze trainen hard en met veel plezier. Zeilen is een ervarings-sport en daarom maken ze dan ook heel veel uren op het water. Daarnaast worden ze gecoacht in het nemen van tactische en strategische beslissingen en werken ze aan hun conditie en mentale weerbaarheid. Allemaal aspecten die van belang zijn om in een wedstrijd optimaal te kunnen presteren.

team_famed_2018_met_onze_care_packagesverkleind
De Lijnenspecialist is blij om een bijdrage te mogen leveren aan het herstel van Valk 4. De stichting “vrienden van valk 4” is opgericht om de oudste valk in Nederland in oude glorie te herstellen.
Valk zeilnummer 4. Dat was het nummer waarmee Cees Bruijnzeel jr. in het voorjaar van 1940 d.m.v. diverse demonstraties de door Ricus van de Stadt ontworpen hechthouten Bruynzeel-Valk zeilde. Cees voer in het prototype van de Valk onder zeilnummer 4 de demonstraties op de Kaag, Loosdrecht, Reeuwijk en ook de beroemde demonstratiewedstrijd van 31 maart 1940 in Grou. Vervolgens voer Cees met zeilnummer 4 de eerste zeilwedstrijden van 1940 in de Valkenklasse. Foto's en verslagen hiervan stonden destijds in alle kranten en tijdschriften.
Zijn broer Willem Bruijnzeel (mede-directeur van de Bruynzeel Fabrieken) werd in 1941 eigenaar van de seriebouw Valk waaraan het officiële zeilnummer 4 werd toegekend.

www.valkenkringgrou.nl  

orionis
De Amsterdamse Studenten Zeilvereniging Orionis, opgericht in 1985, is met driehonderd leden één van de grootste zeilverenigingen van Nederland en zelfs de enige in Amsterdam. Het is een vereniging die buiten het toegankelijk maken van de zeilsport onder studenten ook houdt van de daarbijhorende gezelligheid.

Skûtsje de Tiid Sil’ Leare is in december 2014 door de Amsterdamse studentenzeilvereniging aangeschaft. Met een ontzettend gemotiveerd team trainen ze voor alle skûtsje wedstrijden en strijden voor de eerste plek. De Lijnenspecialist ondersteunt het team lijnen en dekbeslag.