Dinghy & Sportboat

Er zijn talloze dinghies en sportboten zoals de 470, 29er, 49er, Laser, J70, J80, Nacra, 69F, Melges, Dragon en nog veel meer. Wij hebben een aantal lijnen geselecteerd die perfect zijn voor gebruik op open boten. De belangrijke eigenschappen kunnen variëren van flexibiliteit, grip, rek of splitsbaarheid. We hebben een video gemaakt om de verschillen tussen ons assortiment uit te leggen. Het bevat een stap-voor-stap gids hoe de juiste lijn kiest voor een dinghy of sportboot.

Dit zijn de lijnen die we uitleggen in de video

Recreatieve zeiler: 8 Plait polyester, CruiserXTS, Cruiser XTS Grip

Performance zeiler: S-Cup, Dinghy Race Grip

Regatta zeiler: DX Trim, DX Cup, DX Cup Grip, TN Racing, Race Grip Pro

Vind je het moeillijk om een keuze te maken? Maak dan gebruik van onze lijnenwijzer!

12 Items

 1. S Core Mini Spoel
  SKU: PRR350M

  Toepassing: Bindsel(lashing), Softshackles, Loops, reparaties

  De S Core Mini is een enkelvoudig gevlochten(kern) lijn gemaakt van Stirotex. De lijn wordt geleverd op een kleine haspel. Een ideale oplossing voor lashings, reparaties en bijvoorbeeld het maken van softshackles of loops.

  Learn More
  Vanaf € 19,05 € 19,05
 2. Cruiser Mini Spoel
  SKU: PRR220M

  Toepassing: Trimlijn, algemene toepassing, reparaties

  De Cruiser Mini heeft een slijtvaste mantel van goede kwaliteit HT polyester. De mantel zit strak gevlochten om de kern. De lijn wordt geleverd op een kleine haspel. Een ideale oplossing voor trimlijnen, reparaties en algemene toepassingen.

  Learn More
  Vanaf € 12,90 € 12,90
 3. 8 Plait Polyester
  SKU: PRR211

  Dinghy Recreatief | Toepassing: Val, Schoot, Trimlijn

  8 plait polyester is de keuze voor dinghy zeilers die de beste prijs/kwaliteits verhouding zoeken voor hun polyester lijnen.

  Learn More
  Vanaf € 0,85 € 0,85
 4. Cruiser XTS
  SKU: PRR220

  Toepassing: Val, Schoot, Trimlijn

  Deze lijn onderscheidt zich vanwege de fijn gevlochten mantel van uitzonderlijke kwaliteit HT polyester. Hij heeft relatief weinig rek. De mantel zit strak gevlochten om de kern. De lijn is bijzonder duurzaam. Een ideale lijn voor vallen en trimlijnen.

  Learn More
  € 0,79 € 0,79
 5. Cruiser XTS Grip
  SKU: PRR222

  Toepassing: Schoot, Val

  Hoge kwaliteit polyester lijn met gripvezel (Cordura) in de mantel, deze mantel wordt ook gebruikt in onze high-performance lijnen. Hierdoor onstaat een zachte lijn met uitstekende grip. Speciaal ontwikkeld door de Lijnenspecialist.

  Learn More
  € 2,75 € 2,75
 6. S Cup
  SKU: PRR330

  Toepassing: Val, Schoot, Trimlijn

  Deze topkwaliteit racing lijn heeft een gecoate Stirotex grade 12 kern en 24-voudig gevlochten mantel. Eigenschappen: Geschikt om te splitsen en te verjongen (bv bij spi-schoot), zeer lage rek en licht. Door de duurzame mantel geschikt voor gebruik in stoppers. Breed toepasbare lijn.

  Learn More
  € 1,20 € 1,20
 7. Dinghy Race Grip
  SKU: PRR417

  Toepassing: Schoot, Trimlijn

  Perfecte high-performance schoot voor dinghy's en kleine kielboten. Deze licht gewicht lijn is enkelvoudig gevlochten en is een mix van Dyneema® SK78 vezels, Cordura en Polyester en dit zorgt voor extreme grip, zeer weinig rek en hoge duurzaamheid.

  Learn More
  € 2,25 € 2,25
 8. DX Trim
  SKU: PRR410

  Toepassing: Dinghy val, Trimlijn

  DX Trim kies je als dinghy zeiler voor in stoppers en klemmen. Een vormvaste lijn met Dyneema® vezels voor vallen en trimlijnen.

  Learn More
  Vanaf € 0,75 € 0,75
 9. DX Cup
  SKU: PRR430

  Toepassing: Val, Schoot, Trimlijn

  Deze topkwaliteit racing lijn heeft een kern van gecoate Dyneema® SK78 vezels en 24 strengen gevlochten mantel. Eigenschappen: Geschikt om te splitsen en te verjongen (bv bij spi-schoot), zeer lage rek en licht. Door de duurzame mantel geschikt voor gebruik in stoppers. Uitermate geschikt voor vallen.

  Learn More
  € 2,90 € 2,90
 10. DX Cup Grip
  SKU: PRR432

  Toepassing: Val, Schoot, Trimlijn

  Deze topkwaliteit high performance regatta lijn heeft een kern van gecoate Dyneema® SK78 vezels en heeft een unieke mantel met een mix van HT polyester en speciale vezels. Hierdoor ontstaat een ongevenaarde zachte lijn met goede grip.

  Learn More
  € 3,95 € 3,95
 11. TN Racing
  SKU: PRR340

  Toepassing: Val, Schoot, Trimlijn

  Dit is een high-performance lijn met een kern van Stirotex® vezels en een Technora/polyester mantel. Technora is enorm slijtvast en houdt extreem goed in stoppers, deze lijn is dan ook geschikt voor grote boten en grote lieren.

  Learn More
  € 2,55 € 2,55
 12. Race Grip Pro
  SKU: PRR310

  Toepassing: Schoot, Val, Trimlijn

  De Race Grip Pro is zeer sterke, ronde lijn met goede grip en heel weinig rek. Voor zeilers die tot het uiterste gaan. De rekvrije kern is gemaakt van Stirotex® vezels. Te gebruiken als schoot, val en trimlijn.

  Learn More
  € 2,55 € 2,55
per page

Stuur ons een bericht via Whatsapp

Chat met ons