Open boot - recreatief

Klik op de lijn in de tekening of in onderstaande lijst om je lijnenadvies te krijgen:

Wil je op maat gemaakt advies voor lijnen voor jouw open boot of dagzeiler? Klik dan op de tekening of in de lijst welke lijn je wilt vervangen voor jouw zeilboot. Onze Lijnenwijzer genereert een lijnenadvies. Omdat de meeste vallen en schoten handmatig worden bediend, is comfort van groot belang tijdens het zeilen. Daarom hebben we alleen onze best in de hand liggende lijnen geselecteerd voor open boten Vaak zit er door de lijnen voor fokkenschoten en spinnakerschoten extra gripgaren zoals Cordura om meer grip te krijgen. En ook voor spinnakervallen is dit handig, want die gaan vaak tijdens het zeilen door de handen. Vergeet niet het elastiek voor je hangbanden en trapeze.

Recreatieve dagzeilers raden wij aan om vallen en schoten met een kern van polyester te kiezen. Het ligt er maar aan hoe fanatiek je zeilt natuurlijk en hoeveel geld je aan je boot wilt uitgeven. Voor een fokkeschoot is het belangrijk dat de lijn zo min mogelijk rek heeft. Bij een grootschoot is dat minder kritisch, omdat die waarschijnlijk op jouw boot ook vertraagd gevoerd wordt. Gaan je vallen door de mast? Wij kunnen een dunne voorloop van Dyneema® of van staalkabel aan je genuaval of grootzeilval splitsen. Uiteraard splitsen wij een oog aan je vallen of schoten als je dat wilt. En als je een RVS sluiting of harpje wilt, bestel die dan direct mee. Je kunt ook je oude sluitingen opsturen of langs brengen en aan je nieuwe lijnen laten splitsen. Wel zo duurzaam!

Vergeet niet om een takeling te maken aan het einde van de schoten, vallen en landvasten. Vaar je behalve af en toe een leuke tocht met vrienden ook wel eens wedstrijden? Kijk dan ook eens bij onze Regatta lijnen voor open boten. Je kunt ons natuurlijk bellen voor advies 020-419 6412.

Stuur ons een bericht via Whatsapp

Chat met ons