Open boot - regatta

Klik op de lijn in de tekening of in onderstaande lijst om je lijnenadvies te krijgen:

Wil je op maat gemaakt advies voor lijnen voor jouw open boot? Klik dan op de tekening of in de lijst welke lijn je wilt vervangen voor jouw zeilboot. Onze Lijnenwijzer genereert een lijnenadvies. Voor eenheidsklassen zoals de Optimist, Finn en Laser hebben wij ook standaard lijnenpakketten. In open boten zeil je om te winnen. Onze lijnen zijn al vaak gebruikt op de Olympische spelen, zoals in de 470 klasse.

Omdat de meeste vallen en schoten handmatig worden bediend, is comfort van groot belang tijdens het wedstrijdzeilen. Daarom hebben we alleen onze best in de hand liggende lijnen geselecteerd voor zwaardboten. Vaak zit er door de lijnen voor fokkenschoten en spinnakerschoten extra gripgaren zoals Cordura om meer grip te krijgen. En ook voor spinnakervallen is dit handig, want die gaan vaak tijdens de zeilwedstrijd door de handen. Vergeet niet het elastiek voor je hangbanden en trapeze. En de drijvende veiligheidslijn die in veel klasse voorschriften verplicht is.

Wedstrijdzeilen in open boten wordt steeds extremer, zoals in catamarans, 49ers en hydrofoiling. Mantels moeten slijtvast zijn en de kern ontzettend sterk. Onze wedstrijdlijnen zijn hier voor geschikt, bijvoorbeeld met een kern van Dyneema® vezels of Stirotex vezels. Wil je een lichtweerschoot of verjongde spinnakerschoten? Wij kunnen je schoten, vallen en trimlijnen voor je op maat splitsen of verjongen, maar je kunt dit ook makkelijk zelf doen. In ons team hebben wij ervaren wedstrijdzeilers die je graag helpen met advies: 020-419 6412.

Stuur ons een bericht via Whatsapp

Chat met ons