Landvasten

In de video leggen we stap voor stap uit waar je op moet letten en hoe je de juiste landvasten kan selecteren.


BootlengteLandvast diameter
PolyesterPolypropyleen
8 m / 26ft10 mm14 mm
10 m / 33ft12 mm16 mm
12 m / 39ft14 mm18 mm
14 m / 46ft16mm20 mm
16 m / 53ft18 mm22 mm
19 m / 62ft20 mm24 mm

Wat zijn belangrijke eigenschappen voor landvasten?

Landvasten komen er in vele soorten en maten. Om het schip veilig te kunnen afmeren is het belangrijk dat je de juiste landvasten kiest. Het is belangrijk dat je landvast sterk en slijtvast is. Ook moet een lijn voor een landvast rek bevatten. Zo wordt schokbelasting opgevangen door het landvast en ligt het schip rustig afgemeerd.

Welke constructies en materialen zijn er voor landvasten?

De Lijnenspecialist heeft keuze uit verschillende landvasten van polyester en polypropyleen, waarbij een polyester landvast van hogere kwaliteit is dan een polypropyleen lijn. Een polyester landvast is slijtvast, sterk en blijft lang flexibel. Landvasten van polyester zinken. Een landvast gemaakt van polypropyleen is doorgaans goedkoper, maakt geluid onder belasting en drijft. De meest populaire landvasten zijn gevlochten of hebben de klassieke 3-strengs constructie. Voor dikkere landvasten wordt ook vaak de 8-strengs constructie gebruikt.

Landvasten op maat gemaakt of kant en klaar?

De kant-en-klare landvasten van de Lijnenspecialist zijn sterk en slijtvast. Deze landvasten hebben een standaard lengte en zijn voorzien van een gesplitst oog. Het is ook mogelijk om landvasten op maat te bestellen. Je kan makkelijk de gewenste maten op geven zodat de boot altijd perfect ligt aangemeerd. We kunnen je landvast ook voorzien van een beschermhoes voor plekken waar het landvast kan schavielen. Of te voorzien van RVS ogen, landvastrubbers en alle andere extra's.

Welke lengte moeten mijn landvasten zijn?

Wanneer je twijfelt over de lengte van de landvasten adviseren wij 1 tot 1,5 keer de scheepslengte voor een landvast. Voor springlijnen adviseren wij 2 tot 2,5 keer de scheepslengte. Voor een volledig overzicht van lengte van lijnen klik hier

Hoe dik moet mijn landvast zijn?

De tabel hiernaast geeft ons advies voor de diameter van landvasten. Landvasten gemaakt van polypropyleen zijn zwakker en moeten daarom dikker uitgevoerd worden dan polyester landvasten. Heb je een boot die significant zwaarder is dan gemiddeld? Kies dan ook een dikkere diameter dan het advies voor jouw bootlengte. 

9 Items

 1. Dockline
  SKU: PRR206

  Toepassing: Landvast, Ankerlijn, Fenderlijn

  De Dockline is gemaakt voor sterkte en is gemakkelijk te hanteren.

  De hoogste kwaliteit landvast in ons assortiment. Slijtvast en flexibel. Geef bij je bestelling aan of wij een splits moeten maken in deze lijn.

  Learn More
  € 2,05 € 2,05
 2. Eco Dock
  SKU: PRR216

  Toepassing: Landvast

  De Eco Dock van Premium Ropes is onze eerste lijn gemaakt van 100% gerecycled plastic. Deze landvast is gevlochten van rPet garens. Deze garens zijn gemaakt van het afval van het meest voorkomende soort plastic. De Eco Dock is een hoogwaardige en Uv-bestendige landvast met een zeer slijtvaste mantel. De Eco Dock is perfect voor het afmeren en ankeren van schepen.

  Learn More
  € 2,95 € 2,95
 3. Dockline - Kant en klaar
  SKU: PRR906

  Toepassing: Landvast

  UV bestendige polyester en soepele lijn die lang mee gaat. Kant en klaar gesplitst. zwart, navy of wit/zwart.

  Learn More
  Vanaf € 12,95 € 12,95
 4. P Classic
  SKU: PRR201

  Toepassing: Landvast, Ankerlijn, Fenderlijn

  Slijtvaste lijn met uitstekende UV bestendigheid. Geslagen, klassieke uitstraling. Makkelijk om te splitsen. Blijft zacht. Goede keuze voor ankerlijn of landvasten.

  Learn More
  € 1,25 € 1,25
 5. Flexi Dock landvast met oogsplits
  SKU: PRR908

  Toepassing: Landvast

  Kant-en-klare nylon landvast met gesplitst oog. De Flexi Dock is een dubbelgevlochten lijn gemaakt van Polyamide. Het is een makkelijk te hanteren lijn met een superieure elasticiteit. Verschillende maten en lengtes uit voorraad leverbaar.

  Learn More
  Vanaf € 62,50 € 62,50
 6. 8 Strengs Polyester
  SKU: PRR204

  Toepassing: Landvast, Ankerlijn

  Achtstrengs kwadraat gevlochten lijn van high tenacity polyester. Verkrijgbaar in wit, navy of zwart. Een duurzame en UV bestendige lijn. Deze lijn blijft altijd soepel.

  Learn More
  € 6,40 € 6,40
 7. 3 Strengs Polypropyleen
  SKU: PRR101

  Toepassing: Landvast, Fenderlijn

  Soepele, drijvende en economische lijn van polypropyleen. Geslagen, klassieke uitstraling, makkelijk om te splitsen.

  Learn More
  € 0,78 € 0,78
 8. Classic Twist
  SKU: PRR502

  Toepassing: Landvast, Val, Schoot

  De Classic Twist is een duurzame kwaliteitslijn met een traditionele uitstraling. Gemaakt van een mix van polyester en polypropyleen. Beschikbaar in 8 - 18 mm.

  Learn More
  € 1,50 € 1,50
 9. Oldtimer
  SKU: PRR102

  Toepassing: Landvast, Fenderlijn

  De Oldtimer is een typisch traditionele lijn voor klassieke schepen. Deze lijn ligt prettig in de hand en is gemaakt van 3-strengs geslagen polypropyleen. Beschikbaar van 8mm-20mm.

  Learn More
  € 1,25 € 1,25
per page

Stuur ons een bericht via Whatsapp

Chat met ons