Grand Prix Racing

Al onze Grand Prix Racing lijnen zijn ontwikkeld in samenwerking met professionele zeiler en getest op high performance schepen. De lijnen worden gemaakt met de best mogelijke materialen en zijn geschikt voor vallen en schoten op schepen zoals een TP52, Cape 31, Melges 32, Ker 46 en andere vergelijkbare jachten waarbij alleen het beste goed genoeg is.

Welke type kern wordt er gebruikt voor de Grand Prix Racing Serie?

Afhankelijk van de toepassing worden er verschillende kernen gekozen. Voor schoten is dat vaak een kern van Stirotex of Dyneema SK99. Voor bak en hekstagen is er een ‘Heatset Pre-Stretched’ (HPS) kern gemaakt van Dyneema SK78. Of in het geval van Rig Wire 99 een voorgerekte kern van Dyneema SK99.

Wat voor mantels worden er gebruikt voor de Grand Prix Racing Serie?

Bij high performance zeilen is het belangrijkste dat mantels de enorme krachten en frictie kunnen weerstaan. De PBO mantel is geschikt voor hoog belaste bakstagen en fokkenschoten. De Race Grip Pro heeft een mantel van Technora, Stirotex en polyester. Hierdoor heeft deze lijn veel grip en is deze ook nog extreem slijtvast. Voor schoten adviseren we de TN Racing met Technora in de mantel. De DX Cup Pro 99 is de ultieme val. De lijn heeft een voorgerekte SK99 kern en een slijtvaste mantel met Technora.

De Lijnenspecialist is officieel sponsor van het Rotterdam Offshore Sailing Team (ROST)

Het team is opgericht met als doel jong talent kennis te laten maken met offshore zeilen en mee te laten doen aan verschillende wedstrijden in het professionele racecircuit. 


"We zijn erg blij met onze samenwerking met de Lijnenspecialist. Naast de toegang tot touwen van wereldklasse, geeft de Lijnenspecialist onze talenten ook de kennis over tuigage die ze nodig hebben om goede professionele zeilers te worden. Het is een win-win situatie. We kijken er naar uit om de ambassadeurs van de Lijnenspecialist in het wedstrijdcircuit te zijn." Zegt Gerd-Jan Poortman teamleider en drievoudig Volvo Ocean Race zeiler. 

10 Items

 1. TN Racing
  SKU: PRR340

  Toepassing: Val, Schoot, Trimlijn

  Dit is een high-performance lijn met een kern van Stirotex® vezels en een Technora/polyester mantel. Technora is enorm slijtvast en houdt extreem goed in stoppers, deze lijn is dan ook geschikt voor grote boten en grote lieren.

  Learn More
  € 2,55 € 2,55
 2. Race Grip Pro
  SKU: PRR310

  Toepassing: Schoot, Val, Trimlijn

  De Race Grip Pro is zeer sterke, ronde lijn met goede grip en heel weinig rek. Voor zeilers die tot het uiterste gaan. De rekvrije kern is gemaakt van Stirotex® vezels. Te gebruiken als schoot, val en trimlijn.

  Learn More
  € 2,55 € 2,55
 3. DX Cup Pro 99
  SKU: PRR431

  Toepassing: Val

  De ultieme regatta val met een voorgerekte Dyneema®-SK99 kern. Grootzeil-, genua- of gennakervallen, die in geen geval mogen rekken, worden met deze lijn gemaakt. Leverbaar in Ø8mm tot Ø12mm in vier kleuren!

  Learn More
  € 10,35 € 10,35
 4. DX Cover (Bio-based) Dyneema®
  SKU: PRR830

  Toepassing: Slijtmantel

  Dyneema® slijtmantel, geschikt als bescherming van vallen en schoten op punten waar de lijn kan slijten. Op het moment dat een slijtmantel wordt gebruikt kan dit de duurzaamheid van de lijn enorm verbeteren. Beschikbaar in 2 kleuren en 4 verschillende maten.

  Learn More
  Vanaf € 2,95 € 2,95
 5. TN Cover
  SKU: PRR840

  Toepassing: Slijtmantel

  TN Cover is een Technora/polyester mantel die geschikt is voor stoppers en andere plekken waar de de lijn snel slijtplekken laat zien. Een extra mantal zal de levensduur van schoten en vallen behoorlijk verlengen. Beschikbaar in 3 verschillende maten.

  Learn More
  Vanaf € 3,95 € 3,95
 6. PBO Mantel
  SKU: PRR845

  Toepassing: High performance mantel

  Deze mantel is ontwikkeld voor extreem hoge belasting door lieren en stoppers. De mantel is gemaakt van PBO, Technora® en Cordura® vezels en biedt een eersteklas bescherming tegen hitte en slijtvastheid.

  Learn More
  Vanaf € 27,50 € 27,50
 7. Rig Wire 99
  SKU: PRR469

  Toepassing: Verstaging, Zeereling

  De Rig Wire 99 is de ultieme lichtgewicht lijn ter vervanging van verstaging. De Dyneema® SK99 kern heeft bijna geen rek en de Dyneema® mantel beschermt de lijn goed tegen slijtage. Gebruik deze lijn als lichtgewicht alternatief voor verstaging.

  Learn More
  € 8,00 € 8,00
 8. DX Core 99
  SKU: PRR451

  Toepassing: Trimlijn, Achterstag

  DX Core 99 is een high end lijn gemaakt van Dyneema® vezels die sterker zijn en minder rekken dan standaard Dyneema® vezels, dit maakt het product dan ook duurder dan de standaard DX Core 78.

  Learn More
  € 1,45 € 1,45
 9. DX Core 78 HPS
  SKU: PRR453

  Toepassing: Trimlijn, Achterstag

  Lijn gemaakt voor 100% uit Dyneema® vezels, maar de DX Core 78 HPS is een stuk sterker en duurzamer dan standaard Dyneema® vezels. De DX Core 78 HPS is heat set en pre-stretched wat de lijn veel sterker maakt en ook slijtvaster. Beschikbaar in zilver en verschillende diameters.

  Learn More
  € 2,60 € 2,60
 10. DX Core 78 (Bio-based) Dyneema®
  SKU: PRR450

  Toepassing: Trimlijn, Achterstag

  Deze lijn is volledig gemaakt van bio-based SK78 Dyneema® vezels (12 strengen met coating). Zeer sterk, weinig rek en erg licht. De coating zorgt voor een goede UV bescherming en slijtvastheid. Ideaal voor bijvoorbeeld vallen, neerhouder, onderlijkstrekker en cunninghamhole. DX Core is ook bijzonder geschikt voor kite surfing.

  Learn More
  € 0,99 € 0,99
per page

Stuur ons een bericht via Whatsapp

Chat met ons