Toerzeilen

Klik op de lijn in de tekening of in onderstaande lijst om je lijnenadvies te krijgen:

Ben je toerzeiler en wil je advies voor lijnen voor jouw zeilboot? Klik dan op de tekening of in de lijst welke lijn je wilt vervangen voor jouw jacht. Onze lijnenwijzer geeft dan een lijnenadvies van producten en materialen die het beste bij jouw gebruik passen. Voor toerzeilers verkoopt de Lijnenspecialist hoogwaardige bootlijnen tegen zeer scherpe prijzen. Voordat je nieuw touwwerk gaat bestellen, zorg er voor dat de lengte en diameter overeenkomen met de situatie aan boord. De lijn diameter moet passen met je stoppers, klemmen en blokken of jouw zeiljacht. Neem de diameter op van je huidige lijnen met bijvoorbeeld een schuifmaat. Laat je oude val in je mast zitten totdat de nieuwe is gearriveerd. Je verbindt de oude en nieuwe door te smelten of met een takeling, daarna trek je het geheel in een keer door. Wij kunnen ook een Vlaams oog maken waarmee je de lijn door de mast kunt trekken.

Recreatieve zeilers raden wij aan om vallen en schoten met een kern van polyester, Dyneema® SK38 of Stirotex te kiezen. Het ligt er maar aan hoe fanatiek je zeilt natuurlijk en hoeveel geld je aan je boot wilt uitgeven. Voor een fokkeschoot is het belangrijk dat de lijn zo weinig mogelijk rek heeft. Bij een grootschoot is dat minder kritisch, omdat die waarschijnlijk op jouw boot ook vertraagd gevoerd wordt. Gaan je vallen door de mast? Wij kunnen een dunne voorloop van Dyneema® of van staalkabel aan je genuaval of grootzeilval splitsen. Uiteraard splitsen wij een oog aan je vallen of schoten als je dat wilt. En als je een RVS sluiting of harpje wilt, bestel die dan direct mee. Je kunt ook je oude sluitingen opsturen of langs brengen en aan je nieuwe lijnen laten splitsen. Wel zo duurzaam! 

Vergeet niet om een takeling te maken aan het einde van de schoten, vallen en landvasten. Ook dit kunnen onze tuigers voor je doen. Ben je een zeezeiler of misschien zelfs een vertrekker? Dan splitsen wij graag een extra Dyneema® mantel over het einde van je vallen, zodat ze minder snel doorslijten over de blokken op je mast. Je kunt ons natuurlijk bellen voor advies 020-419 6412.

Stuur ons een bericht via Whatsapp

Chat met ons