Vallen en schoten van topmerken bestel je online

 

Lijnen voor toerzeilers     Lijnen voor open boten     Lijnen voor regatta zeilers      Landvasten    
Toerzeilen Open boten Regatta Landvasten

 

Vallen en schotenvoor jouw boot bestel je bij de Lijnenspecialist. Wij bieden je in onze webwinkel een zeer breed assortiment vallen en schoten. En voor de beste prijs met de laagste verzendkosten. Verzenden binnen Nederland is zelfs gratis voor orders boven de €50 en naar België gratis voor orders boven de €100.

Vallen en schoten

Vallen en schoten zijn er in diverse soorten, maten, materialen en kleuren. Wanneer je niet exact weet welke vallen en/of schoten je moet hebben, kan je gebruik maken van de lijnenwijzer op onze website. Deze lijnenwijzer bepaalt aan de hand van jouw informatie welke vallen en schoten je nodig hebt. De selectie lijnen die je dan ziet, zijn op maat voor jou gekozen. Kies eerst wat voor type zeiler je bent: toerzeiler, open boot of regatta wedstrijdzeiler. Daarna klik je op de val of schoot die je wilt vervangen: bijvoorbeeld de fokkeschoot, grootschoot of genuaval. Het lijnen advies dat je dan krijgt is van toepassing is op jouw situatie.

Vallen

Zoek je een nieuwe val voor je boot? Alle lijnen die wij voor vallen aanbieden hebben weinig rek. Ben je een wedstrijdzeiler? Kies dan voor een val van Dyneema®. Fanatieke toerzeilers kunnen kiezen of ze een val met een kern van Stirotex of SK38 Dyneema® vezels willen. Tenslotte verkopen wij ook vallen met een kern van polyester voor de recreatieve zeilers. Wij splitsen harpjes of andere sluitingen graag voor je aan je val. Je kunt je oude sluitingen hergebruiken door ze naar ons toe te sturen. Wil je een nieuwe sluiting aan je val gesplitst? We hebben een grote selectie sluitingen in onze webwinkel. Zorg ervoor dat je de sluiting ook bestelt als je je nieuwe val bij ons bestelt.

Op sommige schepen hebben vallen een stalen voorloop door de mast. Wij kunnen deze voorloop van RVS staalkabel voor je maken of een voorloop van kaal Dyneema voor je maken. Neem even contact met ons op voor advies.

Schoten

Zoek je een nieuwe schoot voor je boot? Wij hebben verschillende lijnen die geschikt zijn als schoot. De meeste schoten hebben extra gripvezels in de mantel zodat ze lekker in de hand liggen. Voor een grootschoot is rek minder kritisch, omdat deze doorgaans vertraagd gevoerd wordt. Een lijn met kern van polyester voldoet dan meestal prima. Dit is anders voor de genuaschoot, die moet absoluut niet rekken. Ben je een wedstrijdzeiler? Kies dan voor een schoot van Dyneema®. Voor fanatieke toerzeilers hebben wij een hele mooie lijn met kern van Stirotex. Voor open boten hebben wij speciale grip schoten. Wij kunnen ook verjongde schoten, voor bijvoorbeeld de spinnaker of gennaker voor je maken. Ook kunnen wij je helpen als je een doorlopende schoot nodig hebt. Als sluiting voor genuaschoten, kiezen wij meestal een softshackle van Dyneema®. Softshackles kun je direct mee bestellen met je nieuwe schoten. 

Heb je nog vragen over vallen en schoten? Stuur ons dan gerust een e-mail, wij beantwoorden jouw vraag zo snel mogelijk.

 

Wat andere mensen zochten: Dyneema lijnen, landvasten, lijnen boten, lijnen kopen, zeilen lijnen, online lijnen kopen, online touwen kopen, touwenwinkel, vallen en schoten, zeilen lijnen, zeilen touwen.