Ronstan

ronstan_runner-31200

RONSTAN BLOKKEN EN HARDWARE VOOR DE WATERSPORT

Ronstan is zijn oorsprong als Australische marktleider in hardware voor open boten al lang ontgroeid. Het is inmiddels een van de belangrijkste spelers in de wereldwijde maritieme industrie geworden. Zeilers kiezen Ronstan voor hun deckware op Moths, olympische zeilboten, op record-houdende offshore catamarans tot in de Volvo Ocean Race-vloot. Wij hebben veel Ronstan producten op voorraad. Maar staat het product dat je zoekt er niet tussen, aarzel niet en neem contact met ons op.

Ronstan Hardware voor zeilboten

Met meer dan 66 jaar ervaring in het produceren van hoogwaardige hardware en blokken, is Ronstan er trots op dat ze maar liefst meer dan 2000 producten aan te bieden. Allen zijn ontwikkeld voor alle verschillende soorten zeilschepen.

Ronstan blokken

Ronstan blokken kunnen in de volgende categorieën worden verdeeld:


Orbit ballbearing: sport blokken met een 2-staps kogellager systeem. De 55 Orbit serie is voor zwaardboten, open boten, catamarans, en kleine kielboten (tot zo’n 26-30ft, of 8-9 meter). De 70 serie is bedoeld voor zeiljachten van ongeveer 36ft (11 meter).

Orbit ratchet: voor fantastische stopkracht. Levert tot een 20:1 stopkracht zodanig dat de lijn onder kracht niet slipt en minimaliseert tegelijkertijd de slijtage van je lijnen.

Core blokken: voor kielboten / grotere zeiljachten. Efficient 2-staps kogellager systeem dat zowel hoog dynamische als statische kracht belasting aan kan.

Utility blocks: voor all-round oplossingen en ideaal voor toerzeilers. Ontworpen voor weinig onderhoud en grote betrouwbaarheid.

Wire blokken: hebben speciaal ontworpen smalle schijven en grooves. Geschikt voor vallen, neerhouder en bakstag toepassingen.

All-purpose blokken: zelfsmerende acetaal polymeer schijven die over gepolijst RVS lopen. Werken goed voor zowel dynamische als voor statische belasting.

Ronstan Shock

Naast blokken maakt Ronstan ook loop thimbles in verschillende maten. De Ronstan Shock RopeGlide oplossing is een iconische. Voor toepassingen waar hoge statische belasting speelt. Bekijk het plaatje hieronder om te zien hoe je de RopeGlide shock thimbles voor jouw tuigage aan boord kunt gebruiken. Het werkt zowel met band als met enkelvoudig gevlochten lijnen met Dyneema® vezels.
ronstan_shocks

Ronstan klemmen

Ronstan klemmen

C-cleats: zijn gemaakt van carbon fibre composiet en zijn duurzamer dan de T-cleats. Deze klemmen zijn beschikbaar in de maten small, medium en large en in verschillende kleuren. Wij verkopen wedge kits als je deze klemmen onder een hoek wilt monteren en gebruiken.

T-cleats: zijn gemaakt van glasvezelversterkt composiet. Dit is de meer economische keuze dan de C-Cleat.

V-cleats: worden voornamelijk gebruikt voor trimlijnen op open boten en catamarans Daarnaast hebben we swivel cleat bases beschikbaar. Deze zorgen voor makkelijk klemmen en lostrekken vanuit elke hoek.

Ronstan Organisers

Wij hebben de series 40 Deck organisers opgeladen in onze webwinkel. Deze kunnen lijnen aan met een maximum diameter van 12mm. Heb je een ander Ronstan systeem nodig? Neem dan contact met ons op.

Ronstan Organisers

Ronstan Rails & Karren

Ronstan Rails & Karren

Ronstan's kogellager traveller systemen zorgen voor een soepele werking. Deze overloop systemen zorgen voor goede prestatie om je zeil optimaal te trimmen. Ze reageren snel naar veranderende condities en zorgen voor de juiste balans van belasting op zeilen, tuigage en foils. Ronstan systemen worden gebruikt door Volvo Ocean Race teams, Vendée Globe deelnemers en andere professionele zeilers die de hoogste eisen stellen aan prestaties en betrouwbaarheid.

I- beam series 19 and 32

Deze travellers zijn simpel en betrouwbaar. De 19 series rails en karren zijn gemaakt voor grootzeil en self-tacking genua travellers op open boten en catamarans. De series 32 rails zijn 32mm breed en 32mm hoog. Deze kunnen als volgt gebruikt worden: 

enkele karren - Grootzeil systemen en self-tacking genua travellers voor boten tot en met 9m (30ft)

tandem karren- Grootzeil systemen voor zeilboten tot en met 12m (40ft)

T-Track series 25 and 32

T-Tracks zijn voor kleine sportboten en kiellboten. T-Track jib lead and spinnaker boom slides combineren prestatie en functionaliteit in een simpel, efficient pakket. Composiet onderdelen lopen op een geannodiseerd aluminium track, en geeft een snelle en makkelijke handmatige aanpassing. De 25 T-track series wordt gebruikt op boten tot 8m (26ft) terwijl de 32 series zijn ontworpen voor boten tot 12m (40ft)

C-Track series

De C-track series 19 is een verbeterde versie van Ronstan's bekende traveller systeem voor kleinere boten. De glijders zijn gemaakt van glasvezelversterkt polymeer en de rail is nu een legering in plaats van roestvrij staal. Dit betekent een gewichtsbesparing van 50% vergeleken met het eerdere traveller systeem, met behoud van identieke kracht prestatie. De glijders van Carbon composiet heben minder weerstand in de karren.

Ronstan rolfoksystemen

De Lijnenspecialist verkoopt Ronstan rolfok systemen en verschillende bijpassende fittingen. De doorlopende lijn furlers leveren een goede prestatie en betrouwbaarheid voor zowel toerzeilers en wedstrijdzeilers. Bekijk bijvoorbeeld onze bovendekse genua furler in onze webwinkel. Deze furler is voor zwaardboten, open boten en catamarans. Zoek je een ander Ronstan rolfok systeem dat niet is opgeladen in onze winkel? Neem contact met ons op en we helpen je graag!

Ronstan Furling

Ronstan Trapeze Hardware

Ronstan Trapeze Hardware

Zwaardboot en open boot zeilers vinden hier alle hardware die nodig is voor de trapeze. Bijvoorbeeld de trapeze handle van Ronstan, de verstelbare trapeze ring met kogellager blok en de 8-vormige trapeze ring voor een dubbele loop.

Ronstan accessoires & toebehoren

Deze accessoires, zoals sluitingen, haken, pinnen en spinnakerboom accessoires zijn gemaakt om te passen op Ronstan rolfoksystemen en verstagingssystemen. Maar je vindt in deze categorie ook spinnaker shackle guards, fairleads, veren en wigjes voor klemmen. 

Ronstan Accessoires

Stuur ons een bericht via Whatsapp

Chat met ons