Premium Ankerloodlijn

De Premium Ankerloodlijn zinkt in het water en is slijtvast zodat je anker goed houdt. De lijn is sterk, slijtvast en is betrouwbaar in zware omstandigheden. Leverbaar in Ø10mm tot Ø16mm voor schepen tot 18 meter.
In stock
SKU
PRR904
Vanaf € 74,99 € 74,99

Premium Ankerloodlijn - kant-en-klaar

De Premium Ankerloodlijn bevat relatief lood en is tevens gemaakt met gerecycled polyester. Dit zorgt ervoor dat de ankerlijn betrouwbaar en duurzaam is. Het is een van de zwaarste ankerlijnen verkrijgbaar. Dankzij de rek ligt de boot comfortabel voor anker. Aan het uiteinde is de ankerlijn voorzien van een oogsplits met een RVS kous.

Gebruik van een ankerloodlijn

De keuze tussen een ankerketting, ankerlijn, een combinatie van beide, of een ankerloodlijn hangt volledig af van uw boot, het vaarwater, het gebruik van een eerste of tweede anker, en andere overwegingen. Vooral als u van plan bent om langere tijd voor anker te blijven, is extra gewicht aan het anker handig om beter te graven en voorkomen dat het anker gaat krabben. Als u geen ankerlier heeft of beperkte opbergruimte aan boord en uw boot niet wilt beschadigen, is een ankerloodlijn een goede optie. Het lood in de kern van de lijn zorgt voor hetzelfde effect als een ankerketting, waardoor het anker beter in de grond zakt en sneller loskomt. Met de hand trekt u gemakkelijk een lijn binnen die eenvoudig schoonspoelt aan boord, in tegenstelling tot een ketting waarin zand, modder, planten, en dergelijke tussen de schakels kunnen blijven zitten.

Lengte en diameter van de ankerloodlijn

Wij raden aan om minimaal 5 keer de diepte van uw vaarwater als lengte te gebruiken, en zelfs 7 keer de diepte voor zwaarder weer of ruigere omstandigheden. Kijk in de tabel voor de juiste maatvoering

Technische details Ankerloodlijn

  • Gerecycled polyester (rPET): De Premium Ankerloodlijnen zijn gemaakt van gerecycled polyester. rPET wordt gemaakt door plastic te recyclen dat eerder werd gebruikt als verpakkingsmateriaal. Hieronder vallen ook plastic flessen. Eenmaal ingezameld wordt het gesorteerd en gereinigd en vervolgens omgezet in rPET. Het grote voordeel van rPet is de vermindering van plastic afval dat in onze oceanen ronddrijft.
  • Kern met lood: Om ervoor te zorgen dat je anker houdt, is er op 1/3 van de lijn lood toegevoegd aan de kern. Dit lood is omsloten met een uniek ontworpen sleeve om contact met het water te voorkomen.
  • Zinkt en is slijtvast: De Premium Ankerloodlijn zinkt in water, zodat je anker goed houdt. De lijn is sterk en slijtvast, zelfs in zware omstandigheden.
  • Rek: Onze lijnen zijn ontworpen om genoeg uit te rekken om de krachten aan te kunnen wanneer je voor anker ligt, of het nu kalm of woelig water is.
  • Betrouwbaar: Dankzij de loden kern graaft je anker zich sneller in, waardoor de kans kleiner is dat het gaat slepen of krassen tegen de zeebodem. De Premium ankerloodlijn is relatief zwaar en heeft veel lood in de kern verwerkt. Hierdoor is de lijn zwaarder vergeleken met andere producten in de markt. De lijn is de favoriete keuze mede omdat het lood in het eerste deel van de lijn verwerk is. Dat maakt de Premiumloodlijn erg geschikt voor het ankeren.
  • Oog met RVS-kous: Elk touw heeft een veilig oog met roestvrijstalen vingerhoed om aan je anker te bevestigen.
  • Beschikbare maten: Onze ankerlijnen zijn er in verschillende maten: 10mm, 12mm, 14mm en 16mm, geschikt voor schepen tot 18 meter.

Specificaties
Diameter mmLength in mStrength in kgWeight in kgBoatsize
10251.3003.7up to 8m
12301.9005.1up to 11m
14402.8008.2up to 15m
16403.70010.0up to 18m
More Information
Functie Aanleggen - Ankeren
Segment Motorboot, Klassiek Jacht, Zeiljacht, Toerzeiljacht
Constructie Dubbel gevlochten
Mantel rPET
Kern rPET
Diameter 10 mm, 12 mm, 14 mm, 16 mm

Stuur ons een bericht via Whatsapp

Chat met ons