Wichard hardware voor zeilboten

Wichard is al ruim 30 jaar de hardware specialist voor zeilboten. Of je nu een toerzeiler, een wedstrijdzeiler, in grote of in kleine zeilboten bent. Dit merk maakt betrouwbare hardware die je verwachtingen overtreft.

Wichard snapsluitingenWichard D-sluitingenWichard MXEvo blokken Wichard ankerketting haak

Snapsluitingen

Wichard heeft verschillende snapsluitingen ontworpen. We hebben een quick release sluiting. Ook twee snapsluitingen zijn beschikbaar in onze webwinkel, een met wartelend oog en een met een vast oog.

D-sluitingen of harpjes

D-sluitingen, ook wel harpjes genoemd, komen in verschillende vormen. Allemaal van de hoogste kwaliteit. Kies bijvoorbeeld het harpje met een brug en je verliest nooit meer je sluiting. Splits deze sluiting wel aan je val, maar dat kunnen wij natuurlijk ook voor je doen. Deze D-sluitingen kunnen worden geopend met een kwartslag van de pin. Een uniek ontwerp van Wichard. De thimble sluitingen, met de blauwe bovenkant zorgen voor een makkelijke bevestiging aan een gesplitste val.

MXEvo blokken

De MXEvo blokken zijn innovatieve oplossingen die helpen om je dek lay-out en zeilboot tuigage te optimaliseren.

MXEvo blok

Innovatieve blokken die perfect zijn om zware krachten te houden. Het unieke hondsvot is gemaakt om een vertraging te creëren. Het voorkomt grote slijtage aan lijnen. Het MXEvo blok van Wichard komt in twee versies:

  • - Met een geborgde pin en wordt gebruikt voor statische lijnen zoals een vliegende zeil furler terminal en een 2:1 vertraagde grootzeilval.
  • - Met een inbus-sluiting, special ontworpen voor mastvoet doorvoeren, running bakstagen en andere toepassingen die niet vaak worden losgemaakt.

MXLEvo softblok

Dit is een softshackel en blok ineen. Echt een uniek product voor meerdere toepassingen. De Dyneema® loop is vast gemaakt aan een RVS sluiting. Het is ontworpen voor toepassingen onder zware belasting, zoals voor een mastvoet, val talie, barberhauler en snatch blokken. Het is lichtgewicht en erg compact. De MXLevo blokken hebben twee verschillende sluitingen. Beschikbaar in drie maten.

 MXLEvo blok van Wichard


Download informatieblad

Anker ketting haak

Als je boot voor anker ligt aan alleen een ketting, dan is een snubberlijn essentieel. De snubberlijn haalt de spanning van de ankerlier af. Vooral in onstuimig water is het geen goed idee als je ankerlier alle schokken opvangt. Wichard’s ankerkettinghaak is handig om zo’n snubberlijn mee te maken. Je maakt een snubberlijn door de Wichard anker haak aan onze Dockline landvast te splitsen. Of je een enkele of een dubbele lijn naar twee bolders wilt, is een persoonlijke keuze die afhankelijk is van jouw boottype.

 Snubberlijn met Wichard ankerhaak

Stuur ons een bericht via Whatsapp

Chat met ons