Sta-Lok

Sta-Lok terminals, spanners en isolatoren zijn de hoogste kwaliteit fittingen voor verstaging. Of je nu een doe-het-zelf terminal wilt of een gewalste terminal, de keuze is aan jou. Alle Sta-Lok producten worden in het Verenigd Koninkrijk gemaakt.

Sta-Lok doe-het-zelf terminalsSta-Lok bronzen spannersSta-lok walsterminalsSta-lok isolatoren voor radio antenne

Doe-het-zelf terminals

Ben zelf je eigen tuiger! Deze Sta-Lok doe-het-zelf terminals zijn het alternatief op walsen. Je hebt alleen basis handgereedschap nodig. Deze terminals zijn makkelijk en snel te installeren. De Sta-Lok ‘self-fit’ oog en vork terminals zijn gegarandeerd sterker dan het staaldraad. Handig om stagen te repareren als er geen tuiger in de buurt is. Voor vertrekkers, die een lange zeilreis gaan maken, adviseren wij om een set reserve Sta-Lok doe-het-zelf terminals mee aan boord te nemen. De terminals zijn standaard klaar om te gebruiken voor 1x19 staalkabel. Heb je 7 strand of compact staalkabel, gebruik dan de verschillende wedges (wigjes) die zijn meegeleverd. Bestel je 1x19 RVS staalkabel per meter on-line in onze winkel. Splitpinnen worden met de self-fit terminals mee geleverd. Ze zijn geschikt voor rechts- en linksdraaiend schroefdraad.

Walsterminals

Walsterminals zijn iets goedkoper, dunner en mooier dan de doe-het-zelf terminals. Er is misschien maar één klein nadeel te noemen. Je hebt namelijk een professionele walsmachine nodig om de terminals aan het staalkabel te bevestigen. Gelukkig hebben wij zo’n machine en doen dit graag voor je! De Lijnenspecialist heeft precieze walsmachines. Meet je oude verstaging op in millimeters en we maken een exacte nieuwe kopie voor je. Onze on-line verstaging configuratie tool helpt je door het bestelproces. Kies eerst het type RVS staalkabel en de diameter dat je nodig hebt. Onze verstagingstool laat dan de mogelijke terminals, spanners zien voor dat type staalkabel. De Sta-Lok walsterminals zijn ook opgeladen in dit systeem. Als je advies of hulp nodig hebt, kun je natuurlijk altijd even mailen of bellen op: 020 419 6412.

Bronzen spanners

Sta-Lok bronzen spanners zijn onze favoriet. Ze hebben een hele mooi gepolijste chroom laag aan de buitenkant. De binnenkant van deze spanners is gesmeed van een zeer sterke bronslegering. Het bronzen huis voorkomt een zogenaamde 'koude las' met het RVS staalkabel. Ook voor deze bronzen spanners kun je je nieuwe stagen samenstellen met onze on-line verstaging configuratie tool. Check de B24 bronzen walsterminal met toggle. De toggle voorkomt metaalmoeheid. 

Isolatoren

Wil je je staand want gebruiken als radio antenne? Kies dan een van onze Sta-Lok isolatoren. Ook voor de isolatoren hebben we de keuze of je de DIY versie wil of degene die professioneel aan je verstaging moeten worden gewalst. De elektrische specificaties van Sta-Lok isolatoren zijn: 

  • - Impedantiemeting @15MHz
  • - Capaciteit 16pF weerstand 400K
  • - D.C. lekkage weerstand @30Kv is groter dan 10 G Ohms
  • - Voltage proof test: is bestand tegen 30 Kv toegepast gedurende 2 uur zonder storing. Geen verandering in 15 MHz impedantie na voltage proof test.

Stuur ons een bericht via Whatsapp

Chat met ons