Harken blokken en dekbeslag

Harken_Performa-winch-ondeck1200X_1

HARKEN BLOKKEN EN DEKBESLAG

Harken maakt het beste dekbeslag voor alle type zeiljachten. De Lijnenspecialist heeft een brede collectie Harken producten: racing blokken, cruising blokken, klemmen, lieren en onderhoudsproducten. Elkle zeiler kan met Harken dekbeslag werken, van regatta wedstrijdzeiler tot toerzeiler.

Harken is het topmerk van hardware en beslag


Harken is het topmerk van hardware en beslag voor je zeilboot. Het bedrijf maakt de beste klemmen, blokken en lieren voor alle type zeilers. Harken domineert niet alleen het wedstrijdzeilen, van Olympisch zeilen tot de America's Cup, het is ook de marktleider voor toerzeilers. De zeilblokken, lieren en klemmen worden gebruikt op de kleinste zwaardboten tot 's werelds grootste megajachten. Voor de toerzeiler produceert Harken de Element blokken die super zijn voor hoge statische belasting en makkelijk zijn te onderhouden. Perfect voor de zeiler die betrouwbare hardware op zijn boot wil.

Harken Racing blokken

Welke blokken heb ik nodig voor mijn boot?


Harken produceert twee typen blokken. Racing blokken en cruising blokken. Het belangrijkste verschil in deze blokken zijn de lagers. In de race blokken vind je kogellagers. Deze lagers zijn super voor het trimmen en fijnstellen van grootschoten, genuaschoten, spinnakersschoten, trimlijnen en vallen voor boten tot en met 35ft. 

Harken blokken voor toerzeilen

Harken Element voor toerzeilen

De Element blokken zijn ontwikkeld voor lijnen die een hoge statische belasting dragen en hebben glijlagers. Ideaal voor vallen of lijnen die minimaal vertraagd gevoerd worden. De blokken zijn beschikbaar in aluminium.

Wat voor Harken Lieren zijn er?

Harken lieren zijn de beste keuze als je wilt presteren!  Ze zijn zeer krachtig en efficient.  

Harken Radiaal lieren

Harken Radial lieren zijn door het lage gewicht, hoge trekkracht en een trommel met maximale grip de beste keuze in de markt op dit moment. Daarnaast zorgt deze lier er voor dat je lijnen minder slijten dan bij traditionele lieren. Door het Radiale profiel op de drum werkt de liertrommel als een schroef bij het uitvieren en wordt de lijn naar beneden geleid waardoor je de meeste controle houdt op de spanning van de lijn. 

Aluminium trommels en duurzame composiet self-tailers verminderen het gewicht met wel 25% tot 50% ten opzichte van de klassieke lieren. De composiet naald-lagers verminderen frictie onder belasting en vereisen geen smering. De krachtdragende tandwielen en pennen zijn gemaakt uit 17-4PH RVS voor kracht, prestatie en duurzaamheid.Kleine lieren zijn te verkrijgen met één versnelling. De self-tailer modellen vanaf maat 60 en groter zijn er met twee of drie versnellingen.

Harken Chrome Radiaal lieren
Deze chrome radiaal lieren zijn door Harken ontwikkeld voor zeilers die een elegante gepolijste lier aan boord willen hebben. De lieren hebben een chrome trommel met een zwarte basis en top. Ook deze lieren hebben een laag gewicht en leveren een maximale grip. De trommels hebben een ander profiel dan de aluminium radial lieren omdat chrome wat gladder is dan aluminium. Toch kan je ook met deze lieren dezelfde grip verwachten.


Kogelgelagerde lierhandels
De lierhandels zijn toepasbaar op alle harkenlieren voor zowel wedstrijd- als toerschepen. Door de kogellagers in de lierhendel zelf onstaat er geen frictie zodat het aandraaien makkelijk gaat.  

Harken Lieren

Harken klemmen

Klemmen en geleideogen
Meerdere rijen van high-load lagers en een precieze V-vorm reduceren wrijving, waardoor Harken® cam cleats met een kleine beweging geactiveerd kunnen worden. Zelfs onder hoge spanning. Het is niet nodig om je lijn door de klem te laten lopen: even de schoot naar beneden trekken en de schoot blijft op de exact zelfde plek. Harken klemmen of clam cleats zijn de enige die je kunt gebruiken met maximale spanning op je lijn.

Er zijn drie maten, allen van lichtgewicht sterk materiaal:

- Micro: standard, offshore sizes
- Cam-Matic: Hard Lube anodized aluminum or mirror polished stainless steel
- Carbo-Cam: UV stabilized fiber reinforced Carbo composite

Bekijk de klem nauwkeurig als:

Klem sluit niet soepel: Waarschijnlijk zit er vuil in de klem, spoel af met water.

Klem sluit niet: Waarschijnlijk is er een veer gebroken, haal de klem uit elkaar en vervang de veer.

Lijn blijft niet in de klem zitten: De geleider zit er niet goed voor, waardoor de lijn niet goed in de klem komt.  Gebruik een verhoging of een andere fairlead van Harken om dit te verhelpen.

Rolfok bediening: rolfok systemen
Kleine boot furlers: Voor kleine zeiljachten en open boten verkopen wij Harken rolfoksystemen voor efficiente bediening van de fok vanuit de kuip.

Carbo racing foil: Harken heeft een sterk en lichtgewicht voorstagprofiel van Carbo ontwikkeld. Andere producenten gebruiken het zwakkere PVC materiaal voor head foils.


Onderhoud van je dekbeslag
Klemmen van Harken zijn zo goed als onderhoudsvrij. Toch kan het zijn dat er vuil en zout water zich 

Harken hardware heeft weinig onderhoud nodig. Wij hebben een paar simpele tips voor je om je hardware in goede conditie te houden.

Zout water: Zout water kan makkelijk in je klemmen en blokken gaan zitten na een dag zeilen. Spoel daarom altijd je hardware af met zoet water na het zeilen. Wij raden je aan om Mclube One-Drop te gebruiken om te voorkomen dat zout en vuil aan de lagers gaan hechten.

Lieren: Gebruik nooit te veel vet in je lieren. Vet trekt namelijk zand en ander vuil aan. Harken pal olie voor lieren is fijn om te gebruiken op bewegende delen in de lier.

Selecteer alsjeblieft het Harken dat je zoekt. Als dat er niet bij staat, aarzel niet om contact met ons op te nemen.
<p> </p>

Harken rolfokken & onderhoud

Stuur ons een bericht via Whatsapp

Chat met ons