banner_site2

“Op naar de toekomst van touwwerk!”

Vorig jaar bestonden we 10 jaar en om dat te vieren hebben we onszelf uitgedaagd. We wilden de kwaliteit van onze lijnen verbeteren en daarbij alleen duurzame materialen gebruiken. Na een jaar van ontwikkelen en testen introduceert De Lijnenspecialist een volledig assortiment duurzame lijnen: Eco-Ropes.

Eco-Ropes is het fantastische resultaat van ons streven naar innovatie gecombineerd met ons doel om mee te werken aan een duurzame toekomst. Deze lijnen zijn gemaakt van duurzame materialen zoals gerecyclede kunststoffen (rPET) en bio-based Dyneema®.

Twee jaar geleden was de Lijnenspecialist een van de eerste die een gerecyclede lijn introduceerde: de Eco-Dock. Een landvast dat volledig gemaakt is van gerecycled polyester. Afgelopen jaar vulden we dit aan tot een volledig assortiment Eco-Ropes geschikt voor de zeilsport. Van landvasten tot vallen en van fenderlijnen tot schoten. Een compleet assortiment.

eco-friendly

Waarom oranje?

Omdat oranje de nationale kleur van Nederland is, maar ook omdat oranje de kleur is van de plastic scheidingsbakken. Daarnaast is oranje ook gewoon een mooie kleur.

Welke materialen worden er gebruikt voor de Eco-Ropes?

 

rPET gemaakt van oude plastic flessen

rPET wordt gemaakt door het recyclen van plastic dat voorheen gebruikt werd als verpakkingsmateriaal, zoals plastic flessen. Nadat het ingezameld is, wordt het gesorteerd, gewassen en verwerkt tot rPET. Lijnen gemaakt van rPET zorgen ervoor dat het plastic afval opnieuw gebruikt wordt. Hierdoor kan er minder plastic in de oceanen terecht komen.

Materiaalkenmerken:

• rPET is gerecycled (r) plastic. PET staat voor Polyethyleen Tereftalaat en is een polyester;

• rPET wordt gemaakt van 100% gerecyclede PET-flessen;

• Het heeft een aantal grote voordelen, waaronder dat het volledig recyclebaar is;

• Lijnen gemaakt van rPET hebben dezelfde eigenschappen als de alom bekende polyester variant uit de watersport.

Bio-based Dyneema®

Bio-based Dyneema® wordt gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. Dit is een nieuwe ontwikkeling in de vezeltechnologie. Hiermee vermindert deze nieuwe soort Dyneema® de afhankelijkheid van fossiele grondstoffen. Bio-based Dyneema® vezels leveren exact dezelfde prestaties als conventionele Dyneema®

Materiaalkenmerken:

• Bio-based Dyneema® heeft de laagste “carbon footprint" in vergelijking met andere synthetische vezels;

• Bio-based Dyneema® stoot 29 ton minder CO2 uit per ton geproduceerde vezel;

• Dit komt overeen met de hoeveelheid CO2 die vrijkomt bij het opladen van 3.7 miljoen smartphones, of de hoeveelheid CO2 die wordt opgeslagen door 480 bomen gedurende 10 jaar;

• Bio-based Dyneema® heeft dezelfde prestaties, sterkte en levensduur als conventionele Dyneema®.

Bio_based

Hoe maak je touwwerk van gerecyclede materialen

Ons Eco-Ropes assortiment

Eco-Cruiser

De Eco-Cruiser is een unieke lijn met mooie moderne kleuren, ligt soepel in de hand en is slijtvast. Kwalitatief doet deze lijn niet onder voor de alom bekende polyester lijnen al jaren worden gebruikt in de watersport. Het is een betrouwbare lijn die lang mee gaat, zacht en soepel blijft. 

Eco-Cup

De Eco-Cup is de eerste high-performance lijn uit ons duurzame assortiment Eco-Ropes. Deze lijn is ontwikkeld vanuit de gedachte om duurzaam te ondernemen en tegelijkertijd een wedstrijdwaardige lijn te maken. De Eco-Cup is uniek door de hoge breeksterkte, goede UV-bestendigheid en lage rek.

Eco-Dock

De Eco-Dock was de eerste lijn gemaakt van 100% gerecycled plastic. De Eco-Dock is perfect voor het afmeren en ankeren van schepen. De Eco-Dock is een hoogwaardige en Uv-bestendige landvast met een zeer slijtvaste mantel.

Eco-Fender

Deze fenderlijn is een 24-strengs enkelgevlochten lijn gemaakt van rPET garen. De Eco-Fender is Uv-bestendig en is gemakkelijk te splitsen. De lijn is zeer soepel waardoor hij gemakkelijk aan de zeereling vast te knopen is.

DX-Core 78 bio-based

Deze lijn is volledig gemaakt van bio-based SK78 Dyneema® vezels (12 strengen met coating). Zeer sterk, weinig rek en erg licht. De coating zorgt voor een goede UV bescherming en slijtvastheid.