D-Line

De bekendste vezel in de zeilsport is Dyneema®. Wij verkopen lijnen van verschillende  Dyneema® vezels SK38, SK78 en SK99. Dyneema® SK99 is de sterkste variant. Dyneema® SK78 is de beste keuze voor wedstrijdzeilers en de Dyneema® SK38 is een goede keuze voor toerzeilers.

Kaal DyneemaD-Performance vallen en schoten met SK38 Dyneema kernD-Cup vallen en schoten met SK78 Dyneema kernD-Cup Kmix voor schoten met SK78 Dyneema kernD-Cover losse mantel van Dyneema

De Lijnenspecialist verkoopt een grote collectie lijnen gemaakt van Dyneema® vezels. Dyneema® is ook wel bekend onder de chemische naam HMPE (High Modulus Polyethylene). Dyneema heeft een revolutie veroorzaakt in touwwerk voor de watersport. Vallen, schoten en trimlijnen kunnen veel dunner worden uitgevoerd dan lijnen gemaakt van polyester. Ook zijn deze lijnen heel makkelijk te splitsen. Enkelvoudige gevlochten lijnen van Dyneema® vezels kunnen in veel gevallen ook staalkabel en RVS vervangen. Bijvoorbeeld bij soft shackles en spruiten. Dyneema® vallen en schoten werden in eerste instantie alleen door wedstrijdzeilers gebruikt, maar zijn nu bij alle fanatieke zeilers populair. Om op specifieke plekken van je vallen extra bescherming te bieden, verkopen wij ook losse Dyneema® mantels (D-Cover). Als je deze over de je lijn splitst waar die bijvoorbeeld door een katrol loopt, dan gaat je lijn veel langer mee. De Lijnenspecialist kan deze lijnen voor je splitsen, verjongen en helemaal op maat maken voor jouw zeilboot en toepassing. 

Stuur ons een bericht via Whatsapp

Chat met ons