Windvaan windex

WINDEX is de perfecte keuze voor alle formaten familie- en raceboten. De WINDEX windindicator biedt uitzonderlijk goede prestaties. Het geheim is de naald die ervoor zorgt dat een Windex vaan ook draait in extreem lichte wind.
Op voorraad
SKU
WD681100
Vanaf € 24,49 € 24,49 Normale prijs € 27,25

Nauwkeurige en directe weergave van de windrichting op zeilboten met de juiste WINDEX.

De WINDEX windindicator geeft een betrouwbare weergave van de windrichting op alle zeilboten. Van kleine dinghy's tot grote jachten. De pijl van de WINDEX geeft de schijnbare windhoek aan. De WINDEX is betrouwbaar en reageert snel op veranderingen van windrichting. Zo krijg je als trimmer of stuurman altijd goede windinformatie. WINDEX is het juiste gereedschap voor goede trim, soepele manoeuvres en betrouwbaar sturen.
De hoge kwaliteit en de wrijvingsarme en gebalanceerde windvaan zijn al meer dan 40 jaar kenmerken van dit product. Dit maakt WINDEX tot een van de bekendste en meest gerenommeerde producten voor jachten. Dankzij het vindingrijke en ingenieuze ontwerp is de WINDEX windindicator in al die jaren vrijwel onveranderd gebleven.

Welk WINDEX model past bij mijn zeilboot?

  • WINDEX 15, de topper voor zeiljachten van 25ft tot 40ft - perfecte uitrusting voor alle toer- en wedstrijdjachten tot ca. 12m lengte. De WINDEX 15 wordt gemonteerd met een beugel in de top van de mast en is groot genoeg (38 cm lengte van de windvaan) om ook bij een lange mast duidelijk van onderaf afleesbaar te zijn. Dankzij het reflecterende tape op de windvaan is de WINDEX 15 overdag en 's nachts goed afleesbaar. De WINDEX windvanen zijn stevig en kunnen vele jaren gebruikt worden. De WINDEX 15 heeft een 5/16" draadeinde dat past in de meegeleverde beugel. Als alternatief kan ook een 8mm gat geboord worden om zo de WINDEX 15 te bevestigen met een moer.
  • WINDEX 10, voor zeilboten tot ca. 25ft De WINDEX 10 is ontwikkeld als kleinere versie van de bekende WINDEX15. Deze maat is geschikt voor zeilboten van 5 tot 8,5 meter. Net als de WINDEX 15 heeft ook dit model reflecterende tape aan de onderkant. De WINDEX 10 heeft een 5/16" draadeinde dat past in de meegeleverde beugel. Als alternatief kan ook een 8mm gat geboord worden om zo de WINDEX 10 te bevestigen met een moer.
  • WINDEX XL is voor grote jachten van meer dan 40ft Het nieuwe, grote WINDEX XL-model is speciaal ontworpen voor grotere schepen. Met een lengte van 570 mm is de windvaan gemakkelijk af te lezen vanaf het dek. De WINDEX XL wordt aanbevolen voor jachten tot 30m lengte. Uiteraard biedt dit model dezelfde eersteklas technologie als de kleinere modellen.
  • WINDEX 6 voor open boten en dinghy’s - de perfecte keuze voor alle sportboten en kleinere catamarans. De WINDEX 6 is geschikt voor masten en boegsprieten met een diameter van 45-70 mm. Je kan de WINDEX 6 zowel horizontaal als verticaal bevestigen. Hiermee is de WINDEX 6 geschikt voor bijvoorbeeld de Optimist, Laser of catamarans. De windvaan is gevoelig en werkt ook bij lichte wind. Inbegrepen is een rubberen koord voor bevestiging aan buizen van 45-70 mm.
Meer informatie
Breeksterkte (kg) 670