Oude verstaging namaken

De makkelijkste manier om je verstaging te vervangen is om de oude verstaging zo compleet mogelijk in te leveren. Dit is natuurlijk bijzonder handig als in de winter toch je mast van je schip wordt gehaald. 

Wij helpen je graag, bel ons of mail ons!

oude verstaging namaken

Hoe lever je je oude verstaging in?

Beklijk hieronder onze instructiefilm waarin we uitleggen hoe je je oude verstaging of zeereling het beste kunt inleveren. Voordat je je verstaging of zeereling van je boot loshaalt, wikkel je tape tegen de spanners op het schroefdraad. Op die markeer je hoe ver de spanners waren aangedraaid.

Heb je een rolfoksysteem? Vaak zit er aan een zijde een vaste terminal en aan de andere zijde een doe-het-zelf-terminal. Tip: laat het voorstag profiel zoveel mogelijk intact en trek je nieuwe stag door het profiel met behulp van de oude stag.

Demonteren en monteren van een doe-het-zelf terminal

De doe-het-zelf terminal kun je zelf ter plaatse (de)monteren. Bekijk hieronder de instructiefilm.

Neem contact op om een afspraak te maken.

Meer informatie over het namaken van je oude verstaging

De beste manier om de oude verstaging bij ons in te leveren, is om elke staalkabel individueel op te rollen en te voorzien van een label. Noteer op de labels welke stagen het betreft en eventueel of deze langer of korter moeten worden in de nieuwe uitvoering.
Belangrijk is om de stand waarin de verstaging op het schip staat te markeren. Wij willen graag weten hoe ver de spanners normaal ingedraaid zijn. De makkelijkste methode hiervoor is om het draadeinde met PVC tape strak te omwikkelen tegen het spannerhuis aan. Daarna kan de spanner worden losgedraaid en markeert het tape de stand. Een andere goede methode is om de afstand tussen de twee draadeinde in het spannerhuis op te meten met een schuifmaat en deze standen te noteren. Maar dat kan alleen met een open huis spanner.

Als wij de verstaging hebben opgemeten, overleggen we nog over specifieke wensen en maken een offerte. Als je akkoord bent, dan gaan onze tuigers aan de slag en wordt de verstaging geproduceerd. De nieuwe verstaging kan worden opgehaald, of we sturen het naar je op (gratis in Nederland). 

De Lijnenspecialist beschikt over een specifieke tuigtafel, nauwkeurige wals apparatuur en de ervaring om de vereiste nauwkeurigheid te waarborgen! Mocht je willen overleggen met een tuiger van de Lijnenspecialist, aarzel dan niet om contact op te nemen.

"Verstaging is goed aangekomen en het zag er prima uit. Bedankt voor de goede en vlotte service." (Rob van M.)