Touwwerk en staalkabel voor theater en circus

Voor theater producties en circus rigging leveren wij speciale touwen. De Lijnenspecialist heeft zijn wortels in de nautische en maritieme industrie. Touwen en staalkabels zijn van levensbelang aan boord van zeegaande zeiljachten. Wij begrijpen daardoor als geen ander hoe belangrijk veiligheid is voor theater, evenementen, stunt en circus rigging.

Touwen voor theater en evenementen

Een vlieginstallatie voor een theater bestaat uit veel touwen en -blokken. Met een vlieginstallatie kunnen gordijnen, lichten, landschappen en andere podiumeffecten worden bediend. Theater rigging moet veilig, stil en betrouwbaar zijn. In sommige theaters wordt hennep touw nog steeds gebruikt. De meeste theaters zijn echter overgegaan naar moderne synthetische vezels zoals Dyneema®. De Lijnenspecialist levert zwarte touwen van Dyneema® voor theater en evenement rigging. Deze touwen voor theater kunnen zware lasten dragen en zijn lichtgewicht. Touwen voor theater producties zijn zwart en dun, waardoor ze bijna onzichtbaar zijn op het podium. Als brandveiligheid en hittebestendigheid belangrijk zijn, dan adviseren wij meestal Aramide vezels zoals Kevlar en Technora. Vraag ons team voor advies over touw materialen die het beste werken voor jouw theater productie. 

De Lijnenspecialist kan alle soorten touwen en lijnen voor theaters en evenementen produceren. Wij leveren decoratieve touwen in alle kleuren voor bannisters en relingwerk. Maar ook industriele touwen voor hijs-en heftechniek en stunt rigging. Onze technici werken graag met jou om te kijken wat de beste oplossing is voor jouw theater productie. Wij zijn gevestigd in Amsterdam en verzenden onze touwen wereldwijd. Neem contact met ons op via email of bel ons op 020 419 6412.

Het Salzburger Festspiele (Oostenrijk) is een voorbeeld van een van onze theater projecten. De Lijnenspecialist leverde speciale touwen om de enorme ballonnen op te hangen boven het podium.  

Touwen voor theater: Salzeburger Festspiele

Touwen voor circus producties

Circus rigging voor vliegende trapeze vereist complexe constructies van touwen. Wij ontwerpen graag samen met jou welke touw oplossing het beste werkt voor vlieginstallaties. Zo werken we bijvoorbeeld samen met Noe Robert, een circus leraar verbonden aan Fontys Academy for Circus and Performance Art. Wij hebben voor hem onze touwen aan speciaal Ronstan Industrial hardware gesplitst. Wij ontwerpen ook oplossingen met Harken industriele producten. Veiligheid en betrouwbaarheid zijn natuurlijk van levensbelang bij aerial, stunt en circus rigging.

Circus touwen voor trapeze riggingTouwen voor circus rigging - Foto: Noe Robert

Stuur ons een bericht via Whatsapp

Chat met ons