Nieuwe workshop: Lijnen vs dekbeslag

'Voor het blok gezet en aan het lijntje gehouden'

Over touwwerk en het splitsen valt veel te vertellen. Een van de andere interessante onderwerpen waar we veel vragen over krijgen is hardware op zeilschepen. Hiermee bedoelen we de blokken, schijven, lieren, stoppers, overloop systemen en ga zo maar door. We hebben daarom besloten om een nieuwe workshop te introduceren. Hierin vertellen we meer over de hardware aan boord en dan met name ook de interactie met alle lijnen aan boord. Wat voor soort lagers zijn er bijvoorbeeld, welke invloed heeft dat op het zeilen? Waarom kan een lijn door een stopper slippen en wat kan je hier aan doen? Kortom een interessante workshop waarin we hier dieper op ingaan.

Voor wie is de workshop?

De workshop is bedoeld voor (sportieve) zeilers die meer willen weten over dekbeslag. Vind het lastig om het juiste blok te kiezen? Altijd al afgevraagd welke stopper je nodig hebt of hoe je een grootschootvertraging maakt? Dan is deze workshop iets voor jou.

Wanneer is het?

De workshop is gepland op dinsdag 15 februari om 19.00. De inschrijvingen zijn geopend. Wil je bij deze workshop aanwezig zijn? Geef je dan snel op. Er zijn maar beperkte plaatsen beschikbaar.

Wie geeft de workshop?

De workshop wordt gegeven door Jeroen en Peter. Zij zijn onze specialisten op het gebied van dekbeslag. Zij nemen je mee langs de verschillende merken, blokken, stoppers, lieren, lagers en ga maar door.

Hoe gaan we dat doen?

Tijdens het eerste deel van de workshop vertellen we meer over dekbeslag en gaan we kijken naar verschillende soorten hardware. In het tweede deel ga je zelf aan de slag met het verjongen van lijnen en het goed inscheren van verschillende vertragingen.

Blok1
Foto: Premiumropes.com
se2
Foto: seldenmast.com
XTS_XCS_Graph_for_web-01
Foto: Spinlock.co.uk

Wat heb je nodig?

Helemaal niks. Wij verzorgen het lesmateriaal, de lijnen en het splitsgereedschap om te oefenen tijdens de workshop. Je hoeft dus alleen te komen naar de avond. De koffie staat klaar. 

Wat kost het?

De kosten voor de workshop zijn € 25,- per persoon. Dit is voor ons om de kosten van de avond te dekken. Het bedrag is inclusief alle materialen om tijdens de avond te oefenen. 

Waar?

De workshop wordt gegeven bij ons in de tuigerij in Amsterdam. We beginnen in het nieuwe jaar. Uiteraard volgen we de ontwikkelingen omtrent Corona goed en zullen we de op dat moment geldende regels respecteren.

Hoe kan je meedoen?

Je inschrijven is heel gemakkelijk. Via het onderstaande formulier kan je je opgeven voor de gewenste datum. Aansluitend ontvang je van ons de bevestiging per mail. We zien je dan tijdens de workshop graag verschijnen. Wees er snel bij. Er zijn maar beperkte plaatsen beschikbaar.

 Let op : deelnemen is alleen mogelijk na inschrijving. 

Schrijf je hier in voor de workshop

Harken_Bearings
Foto: Harken.com