Workshops bij de Lijnenspecialist

Workshop: Splitsen van moderne lijnen

Vanaf januari gaat de workshop 'Splitsen van Moderne Lijnen' weer gehouden worden in onze tuigerij te Amsterdam. Deze hebben we door Covid-19 alweer een tijd niet kunnen organiseren, maar we kijken er naar uit om hier weer mee te starten. Uiteraard volgen we de ontwikkelingen omtrent Corona goed en zullen we de op dat moment geldende regels respecteren. Wil je graag leren splitsen doe dan mee met de workshop. Dit keer niet online, maar gewoon bij ons in de tuigerij.

 

Wanneer is de workshop?

Er zijn meerdere workshops gepland. De workshop worden gehouden op:

woensdag 2 maart om 19.00

Wil je leren splitsen en meedoen aan de workshop? Geef je dan snel op. De workshop wordt gehouden aan de Surinamekade 6 in Amsterdam.

Wie geeft de workshop?

De workshop wordt gegeven door een of meerdere van onze tuigers. We starten met een korte inleiding in de diverse kunststoffen en constructies  die worden gebruikt voor de productie van lijnen. Ook leggen we uit welke lijn je het beste voor een specifieke toepassing kan gebruiken en laten praktische voorbeelden zien.

 

Zelf aan de slag

Maar deze avond gaat vooral over 'zelf aan de slag zijn'. Je leert in ongeveer drie uur de basistechnieken van splitsen van lijnen met Dyneema© vezels en polyester lijnen. Met een klein beetje oefening zal je merken dat je al snel in staat bent om een oogsplits te maken of een soft-shackle. Gewapend met deze technieken kun je daarna zelf aan de slag met het optimaliseren van je boot.

IMG_8031_1
IMG_2245
IMG_8042
CIZS3546

Hoe gaan we dat doen?

Wij laten de alle splitsen stap voor stap zien. We doen dit door middel van het splitsboek en duidelijke instructievideo's. Na iedere stap krijg je tijd om deze zelf volgen. Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen. Onze tuigers lopen rond om je met iedere stap te helpen.

 

Wat heb je nodig?

Helemaal niks. Wij verzorgen het lesmateriaal, de lijnen en het splitsgereedschap om te oefenen tijdens de workshop. Je hoeft dus alleen te komen naar de avond. De koffie staat klaar.

 

Wat kost de workshop?

De kosten voor de workshop zijn € 25,- per persoon. Dit is voor ons om de kosten van de avond te dekken. Het bedrag is inclusief alle materialen om tijdens de avond te oefenen. Je krijgt ook nog een leuke verassing mee! De betaling kan makkelijk via Tikkie of per bank.

 

Hoe kan je meedoen?

Je inschrijven is heel gemakkelijk. Via het onderstaande formulier kan je je opgeven voor de gewenste datum. Aansluitend ontvang je van ons de bevestiging per mail. We zien je dan tijdens de workshop graag verschijnen.

 Let op : deelnemen is alleen mogelijk na inschrijving. 

Schrijf je hier in voor de workshop