Workshops

bannerwebinar

Workshops bij de Lijnenspecialist

Alle workshops van deze winter zijn afgerond en het is tijd voor het seizoen. In het najaar van 2022 starten we weer met nieuwe workshops.

Workshop: Splitsen van moderne lijnen

in onze tuigerij te Amsterdam

 

Leer tijdens de workshop de basis van het splitsen. Je leert meer over de diverse kunststoffen en constructies die worden gebruikt voor de productie van lijnen. Ook wordt uitgelegd welke lijn je het beste voor een specifieke toepassing kan gebruiken. Maar deze cursus gaat vooral over 'zelf aan de slag zijn'. Je leert hoe je een oog kan maken in polyester lijnen en hoe je softshackles maakt. Het splitsen doen we gezamenlijk en stap voor stap. We geven je iedereen steeds ruim de tijd om iedere stap te volgen. Uiteraard is er ook gelegenheid om vragen te stellen.

 

IMG_2846
foto_2_400x400

Online workshop: Splitsen van moderne lijnen

Leer thuis de basis van het splitsen tijdens het Webinar Splitsen van moderne lijnen. Dit thema bestaat uit twee Webinars. Hierin vertellen wij over de diverse kunststoffen en constructies die worden gebruikt voor de productie van lijnen. Ook wordt uitgelegd welke lijn je het beste voor een specifieke toepassing kan gebruiken. Maar deze online trainingen gaan vooral over 'zelf aan de slag zijn'. Je leert hoe je een Dyneema of Stirotex val kan splitsen, een oog kan maken in polyester lijnen en hoe je softshackles maakt. Het splitsen doen we gezamenlijk en stap voor stap. We geven je iedereen steeds ruim de tijd om iedere stap te volgen. Uiteraard is er ook gelegenheid om vragen te stellen.


Online workshop: Advanced Splicing (engels)

Heb je onze splitscursus gevolgd en wil je meer leren? Dan is de  ‘Advanced Splicing-Workshops’ iets voor jou. In een drietal verschillende webinars gaan we verder met het splitsen van moderne lijnen. Dit keer komen echter de lastige splitsen aan de beurt. Ook duiken we dieper in de theorie en technieken van touwwerk. Zo vertellen we je meer over constructies, coatings, rek, kruip, vlechthoeken en welke invloed alles heeft op de eigenschappen van een lijn.

We raden wel aan om eerst de workshop 'Splitsen van moderne lijnen' te volgen. We gaan namelijk verder waar we met de eerste workshop geeindigd zijn. Natuurlijk laten we tijdens de workshop ook weer alle tips & tricks zien. 

 

advanced
131692176_3574766309266681_2292943011667284651_n

Nieuwe workshop: Lijnen vs dekbeslag

'Voor het blok gezet en aan het lijntje gehouden'

in onze tuigerij te Amsterdam

 

Over touwwerk en het splitsen valt veel te vertellen. Een van de andere interessante onderwerpen waar we veel vragen over krijgen is hardware op zeilschepen. Hiermee bedoelen we de blokken, schijven, lieren, stoppers, overloop systemen en ga zo maar door. We hebben daarom besloten om een nieuwe workshop te introduceren. Hierin vertellen we meer over de hardware aan boord en dan met name ook de interactie met alle lijnen aan boord. Wat voor soort lagers zijn er bijvoorbeeld, welke invloed heeft dat op het zeilen? Waarom kan een lijn door een stopper slippen en wat kan je hier aan doen? Kortom een interessante workshop waarin we hier dieper op ingaan. Ook ga je nog zelf aan de slag met het verjongen van lijnen en het goed inscheren van verschillende vertragingen. 

De workshop wordt gegeven bij ons in de tuigerij in Amsterdam. We beginnen in het nieuwe jaar. Uiteraard volgen we de ontwikkelingen omtrent Corona goed en zullen we de op dat moment geldende regels respecteren.

Workshops voor verenigingen

Jaarlijks hebben wij regelmatig leuke workshops bij watersport- en klasseverenigingen. Tijdens de winter is dit niet alleen een leerzame avond of dag, maar ook altijd weer een gezellig moment waarin de leden elkaar weer zien. Heb je interesse voor jouw vereniging? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. Er zijn meerdere opties mogelijk. Ook de nieuwe workshop die we dit jaar introduceren kan op locatie gegeven worden.

IMG_8031
splitsworkshop