Workshop splitsen

Een leuke activiteit voor jouw vereniging is een workshop "Moderne Splitstechnieken en Materiaalkeuze".

Een gevlochten lijn splitsen is niet zo moeilijk als je het een keer hebt geoefend.

Veel watersportverenigingen gingen je voor: onder andere de Victoireclub, Philips Zeezeilen, Marieholmvereniging, Hanseclub, Compromisclub, WS Elfhoeven, WS Schiphol.

Jij zorgt voor de locatie, deelnemers en een drankje. Wij doen de rest. De workshop duurt ongeveer 3 uur.

De laatste jaren zijn er veel ontwikkelingen op het gebied van touwwerk. Met het enorme aanbod lijnen is het voor veel zeilers lastig om de juiste keuze te maken. En om de optimale prestatie uit een lijn te halen, is het maken van de juiste touwsplits essentieel. Veel zeilers kunnen een oogsplits maken in een geslagen lijn, maar met gevlochten lijnen? Jan-Willem Polman of een andere ervaren tuiger van de Lijnenspecialist leidt de workshop “moderne splitstechnieken en materiaalkeuze”. Eerst krijg je een overzicht van de diverse kunststoffen en constructies die gebruikt worden voor de productie van touwwerk. Ook legt hij uit welke lijnen het beste kunnen worden gebruikt voor verschillende toepassingen. Al snel gaan de deelnemers daarna zelf aan de slag met splitspennen en diverse soorten lijnen.

Twee tot drie van de volgende splitsen zullen worden geoefend, afhankelijk van de deelnemers:

  • - Splits voor polyester dubbel gevlochten lijnen;
  • - Splits voor dubbel gevlochten lijn met een kern van Dyneema® vezels (kern in kern splits);
  • - Maken van softshackles van een lijn van  Dyneema® vezels
  • - Splitsen van enkelvoudig gevlochten lijnen met een kern van Dyneema® vezels.

Het doel is dat de deelnemer na deze workshop beter begrijpt welk materiaal te kiezen voor lijnen aan boord én zelf de geoefende touwsplitsen kan toepassen. Oefenmateriaal en splitsgereedschap wordt tijdens de workshop ter beschikking gesteld.

Bel ons op 020-4196412 of schrijf ons een email. Alvast thuis oefenen? Bekijk onze instructiefilms.

Andere mensen zochten: Workshop Schiemannen, Workshop Touwwerk, Knopen en Splitsen, Hoe splits je Dyneema®, Leuke activiteit voor de vereniging, zeilvereniging, watersportvereniging, winteractiviteit.

Workshop splitsen van moderne lijnen