Webinar Splitsen van moderne lijnen

 Workshop splitsen van moderne lijnen

Inhoud workshop splitsen

Complete workshop splitsen van moderne lijnen 

Inhoud workshop splitsen

Deelname is gratis

Inhoud workshop splitsen

Tijd en gelegenheid voor specifieke vragen 

Inhoud workshop splitsen

Vanaf PC, laptop of tablet te volgen

Aanmelden Webinar

Webinar deel 1

Dinsdag 12 mei om 19.00

(ENGELS)


 

Aanmelden Webinar

Webinar deel 2 

 Dinsdag 19 mei om 19.00 

Leer thuis splitsen tijdens het Webinar Splitsen van moderne lijnen van de Lijnenspecialist . Jaarlijks geven wij vele splitsworkshops bij ons op kantoor en ook bij verenigingen op locatie. Daar voegen wij dit jaar ook online trainingen aan toe.

In dit Webinar vertellen wij over de diverse kunststoffen en constructies die worden gebruikt voor de productie van lijnen. Ook wordt uitgelegd welke lijn je het beste voor een specifieke toepassing kan gebruiken.
Maar deze online trainingen gaan vooral over 'zelf aan de slag zijn'. Je leert hoe je een Dyneema of Stirotex val kan splitsen, een oog kan maken in polyester lijnen en hoe je softshackles maakt. Het splitsen doen we gezamenlijk en stap voor stap. We geven je iedereen steeds ruim de tijd om iedere stap te volgen. Uiteraard is er ook gelegenheid om vragen te stellen.

Ook wordt aan de hand van veel praktische voorbeelden getoond hoe je dit op je eigen schip kan toepassen. Het doel van het webinar is dat je beter begrijpt welk materiaal te kiezen voor lijnen aan boord én zelf de geoefende splitsen kan toepassen. Met de opgedane basiskennis zal je in staat zijn om zelf je boot te gaan optimaliseren. Of je nou een toerzeiler bent of een professioneel wedstrijdzeiler.

Deelname aan het Webinar is gratis. Om mee te kunnen doen heb je een computer nodig, splitsgereedschap en lijntjes om te oefenen. Speciaal voor het Webinar hebben wij een Lijnenset samengesteld met daarin de lijnen die we gaan gebruiken. De Splitsset Webinar bevat de oefenlijnen compleet met al het splitsgereedschap dat we gaan gebruiken.

 

Splitsset Webinar of Lijnenset Webinar

  

 Benodigdheden Webinar #1

D-Splicer Fixed F-15

Goede Dyneema schaar of keramisch mes

Selma naalden

Takelgaren + naald

2 meter S-Cup

  2 x 1 meter S-Core

1,5 meter CruiserXTS

Splitstape

 

6 producten

per pagina
 1. Lijnenset - Webinar Splitsen van moderne lijnen
  Art.nr.: PRR99903WEB

  Dit zijn complete sets voor ons Webinar Splitsen van moderne lijnen. Er zijn twee sets. De lijnenset bevat alle lijnen die je nodig hebt tijdens het Webinar. Als je ook nog splitsgereedschap nodig hebt, kies dan voor de Splitsset.
  Lees verder
 2. Splitsset: Yacht
  Art.nr.: PRH88003
  De Lijnenspecialist biedt een aantal mooie splitssets aan. Deze set is geschikt voor jachteigenaren. Het bevat: een set Selma naalden, een D-Splicer Fixed F15, een schaar voor Dyneema lijnen, takelgaren, splitstape, zeilnaalden en oefenmateriaal. Kies of je wel of geen splitsboek wilt hebben. Lees verder
 3. Schaar D16
  Art.nr.: PRH82703
  " Best geteste Dyneema schaar "
  Dyneema® is heel slijtvast en daardoor ontzettend moeilijk te knippen. De bladen van deze schaar zijn speciaal ontworpen om wel gemakkelijk door de Dyneema® vezels te snijden. Wij vinden dit de beste schaar voor Dyneema® vezels. En... ook nog eens scherp geprijsd!
  Lees verder
 4. D-Splicer Fixed
  Art.nr.: PRH804

  De D-Splicer Fixed is een simpele variant van de standaard D-Splicer set A4. Maar niet alleen is deze splitspen zachter geprijst, ook kan je met de verschillende versies verschillende diktes splitsen.

  Lees verder
 5. Keramisch Mes
  Art.nr.: PRH825
  Dyneema®, Stirotex, Kevlar en Vectran zijn heel moeilijk te snijden. Dit speciale keramische mes glijdt er moeiteloos door en blijft ook scherp. Lees verder
 6. S-Cup
  Art.nr.: PRR330
  Toepassing: Val, Schoot, Trimlijn
  Deze topkwaliteit racing lijn heeft een gecoate Stirotex grade 8 kern en 24 stengen gevlochten mantel. Eigenschappen: Geschikt om te splitsen en te verjongen (bv bij spi-schoot), zeer lage rek en licht. Door de duurzame mantel geschikt voor gebruik in stoppers. Breed toepasbare lijn. Lees verder

6 producten

per pagina