S40+ high-load blok voor soft-attachment

Dit S40+ high-load soft-attachment blok heeft minimale weerstand en een laag gewicht. Het blok weegt slechts 49 gram en is geschikt voor een lijn tot 10mm. Dit maakt het blok perfect voor vallen, schoten en trimlijnen op dinghy's en sportboten. Wordt geleverd zonder lijn.
Op voorraad
SKU
SE40410165R
€ 66,75 € 66,75

Het S40+ high-load soft-attachment blok van Seldén is betrouwbaar, sterk en ziet er gewoon goed uit. Niet alleen hebben ze de roestvrij stalen sluiting vervangen, maar ze hebben het blok ook volledig opnieuw ontworpen.
Het bevestigen van blokken met een loop of lashing is niet bijzonder nieuw. Seldén heeft echter een slimme manier bedacht om het blok te verbinden met een Dyneema® loop door gebruik te maken van een gepatenteerde insert in de centrale opening van het blok. Dit ziet er niet alleen geweldig uit, maar zorgt ook voor een snelle en betrouwbare bevestiging. Een slimme en sterke loop van Dyneema® wordt samen met het blok geleverd. Het soft-attachment blok is gemaakt met roestvrijstalen kogellagers en een composiet (Acetal) schijf. Voor toepassingen met hoge belasting is er ook een versie van de soft-attachment blokken met een aluminium schijf en Torlon® lagers. Je kan kiezen tussen een complete set inclusief een kant-en-klaar gesplitste loop of alleen het blok.
Dit maakt de nieuwe soft-attachment blokken van Selden perfect voor dinghy racing en sportboten. De high-load versie met aluminium schijf en Torlon® lagers kan ook worden gebruikt voor verschillende toepassingen op kajuitjachten, zoals een vangsysteem, Barberhaulers of een Cunningham.

TOEPASSINGEN
- Trimlijnen
- Grootzeilsystemen
- Spinnakerschoten, Barberhaulers
- Genuaschoten
- Vang of Neerhouder

Meer informatie
Serie Ball Bearing Block
Model BBB 40
Type blok Loop
Schijf Ø 40 mm
Aantal schijven 1
Lager Kogellager
Max lijndikte 10 mm
Wartel Nee
Klem Nee
Ratel Nee
Breeksterkte (kg) 700
Veilige belasting (kg) 350