Selden

De hardware van Selden voor zeiljachten zijn betrouwbaar van topklasse. De meeste zeilers kennen Selden-masten en de Furlex-systemen. Bekijk eens de andere tuigage hardware van Selden. De Lijnenspecialist kan alle Selden producten leveren. De Selden blokken, klemmen, terminals en geleiders in onze webwinkel hebben wij op voorraad.

Selden blokkenSelden spanners voor verstagingSelden doorvoeren voor furlerlijnenSelden klemmen

Seldén blokken

De Lijnenspecialist heeft Selden blokken in de volgende categorieën:

  • - glijlager blokken zijn voor hoge statische belasting, voor het trimmen van vallen, grootschoot systemen en neerhouders.
  • - kogel gelagerde blokken zijn voor situaties waar de krachten zijn minder hoog en meer dynamisch. Deze blokken komen in 20, 30 en 40mm schijfdiameters.

Hulp nodig om het blok te kiezen dat het beste werkt voor jouw toepassing? Bekijk de Selden Block Finder.

Seldén spanners voor verstaging

Hardware voor verstaging hebben de hoogste duurzaamheid en roestbestendigheid. Wij kunnen deze spanners aan RVS staalkabel walsen. Bekijk onze verstaging configurator of neem contact met ons op .

Geleiders voor eindeloze rolfok lijnen

De Lijnenspecialist verkoopt de Selden collectie blokken en geleiders. Deze geleiden je eindeloze rolfok lijn terug naar de kuip. Bekijk bijvoorbeeld het Double Fairlead systeem: deze kun je eenvoudig op een 25mm of 30mm scepter bevestigen. Dit dubbele geleide oog zorgt er voor dat je rolfok lijn niet in de knoop komt. De Selden CX en GX furling systemen werken allebei met een eindeloze furling lijn over een rolfok drum. Wil je weten hoe je zelf een eindeloze furlerlijn kunt splitsen? Bekijk onze instructiefilm hier.

Seldén klemmen

Seldén maakt zijn klemmen van carbon fibre reinforced polyetherimide. Dit materiaal is goed resistent tegen wrijvingshitte. Wij hebben twee categorieën Selden klemmen:

  • - Cam cleats 27 voor lijn diktes tussen 3-7mm.
  • - Cam cleats 38 voor lijn diktes tussen 4-12mm.

Seldén CX furler systeem voor Code 0 zeilen

Het Selden CX system is de furler voor Code 0 zeilen. Code 0 zeilen zijn nu erg populair, van Volvo Ocean Race zeilers tot gewone toerzeilers. Het voorlijk van een Code 0 zeil is gemaakt om te draaien, doordat het rechte voorlijk op spanning wordt gebracht. De volledige belasting wordt door het voorlijk gedragen. Dit zorgt er voor dat het zeil makkelijker te handelen is. De anti-torsie kabel (ook wel AT-kabel) is in het voorlijk geïntegreerd en het hele voorlijk draait op gelijke snelheid in een keer over de gehele lengte. Een Code 0 zeil is vrij vlak gesneden. Een Code 0 zeil werkt goed bij schijnbare windhoeken tussen de 40° en 90°.

Seldén GX furler systeem voor asymmetrische spinnakers

Het Selden GX furling systeem is voor top-down furling van asymmetrische spinnakers. Veel mensen noemen dit gennakers of ‘cruising chutes’. Het voorlijk is gebogen. Een anti-torsie kabel verbindt de drum met de valsluiting in de top. Deze AT-kabel zorgt voor de overdracht van de rotatie vanuit de trommel. Hierdoor kan de rolfunctie bovenaan beginnen en naar beneden werken totdat het hele zeil is opgeborgen.

Een asymmetrische spinnaker werkt het best bij schijnbare wind hoeken tussen de 70° en 110°.