S-Line

De basis van de S-Line is de Stirotex® vezel.  Deze lijnen zijn scherp geprijsd, hebben hoge breeksterktes en lage rek. Performance zeilers zullen daarom ook niet teleurgesteld zijn in de kwaliteit van lijnen gemaakt van Stirotex®. Je kan deze lijnen gebruiken als val, trimlijn of schoot.

S-Core enkelvoudig gevlochten Stirotex S-Cup voor vallen en schoten met Stirotex kern S-Classic vallen en schoten voor klassieke jachten TN-Racing lijn met Technora mantel S-Shock elastiek met Stirotex mantel

 

S-Line is een serie van verschillende lijnen die voor de watersport gebruikt kunnen worden. De Lijnenspecialist heeft de S-Line serie enkele jaren geleden geintroduceerd en deze is ontzettend populair door de combinatie van hoge kwaliteit en scherpe prijzen. Deze lijnen kunnen aan boord van een zeilboot gebruikt worden voor vallen, schoten en trimlijnen. De basis van de lijnen in de Stirotex® vezel, waarvan de chemische naam HMPE (High Modulus Polyethylene) is. Lijnen van de Stirotex vezel zijn sterker dan staal. S-Core is enkelvoudig gevlochten Stirotex® en kan worden gebruikt voor bakstagen, spruiten, softshackles en allerlei trimlijnen. Fanatieke zeilers en wedstrijdzeilers zullen voor vallen en schoten de S-Cup of de TN-Racing kiezen. Beide hebben een kern van Stirotex®. TN-Racing heeft als extra kenmerk dat er Technora vezels in de mantel zitten waardoor deze lijn extra duurzaam en goed hittebestendig is. De S-Shock is een elastieke koord met een mantel van Stirotex®. Deze wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de trapeze aan boord van open wedstrijdboten, zoals de 470 klasse.