Stag spanningsmeter pro

Voor 2,5mm - 10mm stagen - Meest populaire model

Gebruik een Loos stagspanningsmeter om je mast goed erop te zetten en om iedere keer opnieuw met de juiste stagspanning te varen.

Op voorraad
SKU
LCPT
Vanaf € 165,95 € 165,95

De Loos stagspanningsmeter haalt het giswerk uit je verstaging.

Gebruik een Loos stagspanningsmeter om je mast goed erop te zetten en om iedere keer opnieuw met de juiste stagspanning te varen.

Wat zijn de voordelen van de Loos & Co Professional Model PT-CR stagspanningsmeter?

Wanneer een boot en mast goed getrimd zijn en je wil de juiste setting kunnen herproduceren, dan is een Loos wantspanningsmeter onmisbaar. Verstaging gemaakt van RVS draad kan met de tijd een klein beetje uitrekken. Dat betekent dat een markering op een spannerhuis geen garantie geeft dat aanpassingen steeds weer de juiste stagspanning geeft. Alleen door het meten van de spanning is het mogelijk om de juiste spanning te herhalen.

Wat is de juiste stagspanning voor mij boot?

Het trimmen van je mast door middel van stagspanning is erg belangrijk. Met de juiste mastbuiging heb je bij alle windcondities controle over het zeilprofiel.Mastbuiging heeft ook invloed op de vorm en trim van de fok. Dit komt omdat bij het verstellen van de mast trim de voorstag spanning ook veranderd. Een van grootste voordelen van een juiste stagspanning is het voorkomen van het doorhangen van de voorstag. Zonder juiste voorstagspanning zal het voorlijk van de fok wegvallen naar lei. Hierdoor zullen de aan-de-windse eigenschappen van een schip aanzienlijk verslechteren. Lees ons blog voor meer informatie over stagspanning,

Hoe meet je stagspanning met de Loos & Co Professional Model PT-CR tension gauge?

 • Stap 1: Bevestig de stagspanningsmeter aan het stag tussen de twee witte cylinders te plaatsen.
 • Stap 2: Trek aan het koord en haak ook de schuivende naald aan het stag. De stagspanningsmeter blijft aan het stag hangen als deze goed bevestigd is.
 • Stap 3: Lees de positie van de naald af op de schaal. Gebruik de bijgeleverde kalibratietabel om te controleren of de juiste spanning op het stag staat. Je kan de spanning in het stag aanpassing terwijl de stagspanningsmeter aan het stag bevestigd is.

Welke maat van de Loos & Co Professional Model PT-CR stagspanningsmeter heb ik nodig?

 • Gebruik de Loos & Co Professional LCPT-1M voor 2.5mm – 4mm verstaging
 • Gebruik de Loos & Co Professional LCPT-2M voor 5mm – 7mm verstaging
 • Gebruik de Loos & Co Professional LCPT-3M voor 7mm – 10mm verstaging
 • Specificaties
  ModelPT-1MPT-2MPT-3m
  wire ø2.5mm - 4mm5mm - 7mm7mm - 10mm
  length27cm32cm47cm
  weight235g300g820g
Meer informatie
Diameter 2.5-4 mm, 5-7 mm, 7-10 mm

Stuur ons een bericht via Whatsapp

Chat met ons