10 - Bakstag (runner)

Het materiaal voor een bakstag hangt af van de situatie op jouw schip:

1) De bakstag neemt de totale trekkracht voor zijn rekening zonder vertraging. Deze lijnen moeten zeer sterk zijn en nauwelijks rekken. Een enkel gevlochten Dyneema® SK78 vezels (onze D-core) of SK99 raden wij aan. Je kan deze enkelvoudig gevlochten lijn met  Dyneema® vezels goed splitsen, bekijk onze instructiefilms hoe dat moet.

2) Een bakstag die door een blok vertraagd wordt, behoeft niet zo'n hoge eis aan trekkracht en rekbaarheid. Wedstrijdzeilers komen uit bij lijnen met een kern van Dyneema® vezels .

3 producten

per pagina
 1. TN-Racing
  Art.nr.: PRR340
  Toepassing: Val, Schoot, Trimlijn
  Dit is een high-performance lijn met een kern van Stirotex® vezels en een Technora/polyester mantel. Technora is enorm slijtvast en houdt extreem goed in stoppers, deze lijn is dan ook geschikt voor grote boten en grote lieren.
  Lees verder
 2. D-Cup
  Art.nr.: PRR430
  Toepassing: Val, Schoot, Trimlijn
  Deze topkwaliteit racing lijn heeft een kern van gecoate Dyneema® SK78 vezels en 24 strengen gevlochten mantel. Eigenschappen: Geschikt om te splitsen en te verjongen (bv bij spi-schoot), zeer lage rek en licht. Door de duurzame mantel geschikt voor gebruik in stoppers. Uitermate geschikt voor vallen.
  Lees verder
 3. S-Cup
  Art.nr.: PRR330
  Toepassing: Val, Schoot, Trimlijn
  Deze topkwaliteit racing lijn heeft een gecoate Stirotex grade 8 kern en 24 stengen gevlochten mantel. Eigenschappen: Geschikt om te splitsen en te verjongen (bv bij spi-schoot), zeer lage rek en licht. Door de duurzame mantel geschikt voor gebruik in stoppers. Breed toepasbare lijn. Lees verder

3 producten

per pagina