Kunstprojecten

Touwen voor kunstprojecten: de Lijnenspecialist heeft al met veel kunstenaars samengewerkt aan kunstprojecten. Wij kunnen elk type touw dat je nodig hebt, ontwerpen en produceren. Van high-tech vezels in alle kleuren tot een meer traditionele of nautische uitstraling. Kunstenaars werken graag met ons. Omdat we een inventief en creatief team hebben. Elk kunstproject is verschillend en stelt andere eisen aan touwen. 

Hieronder zie je wat voorbeelden van kunstprojecten waar wij touwen aan hebben geleverd. 

Touwen voor kunstrprojecten - Amsterdam Light FestivalVan Gogh Mile - installatie rood touw door de LijnenspecialistKunst: Studio Roosegaarde - touwen voor vliegers (foto: Studio Roosegaarde)Touwen voor theater: Salzburg festivalAd de Jong - Dyneema lijnen voor installatie kunstwerk (foto door Ad de Jong)Sweet memory lampen - zwart touwKunstprojecten - touwen gordijn Van Gogh Mile - high-tech vezel rood touw

Wil je advies over touwen of staalkabel voor jouw project? Bel ons op 020 -419 6412 of schrijf ons een email met je specificaties.

Amsterdam Light Festival – ‘O.T. 976’ van Stefan Reiss

De snaartheorie is de inspiratiebron voor dit kunstwerk. De snaartheorie gaat er van uit dat alles in het universum met elkaar is verbonden door kleine vibrerende deeltjes of 'snaren'.  'O.T. 976' bestaat uit drie vleugels met tientallen kabels die over elkaar zijn gespannen Wij hebben 1.100 meter reflecterend wit touw aan dit kunstproject geleverd. Lees meer op dit kunstrpoject hier

‘Windvogel’ van Studio Roosegaarde

‘Windvogel’ zijn vliegers die groene energie opwekken. De vliegers bewegen rond en zitten vast met een kabel aan een grondstation. Het trekken en vieren van de kabel wordt omgezet in electriciteit. Studio Roosegaarde heeft de  Design Project of the Year en Lighting Design Dezeen Awards 2018 met ‘Windvogel’ gewonnen. De Lijnenspecialist leverde de lijnen voor de vliegers.  

‘Sweet Memory’ van Rene van Doorn and Liane Elshout

Sweet Memory Interior Products zijn geïnspireerd op oude ambachten. De Lijnenspecialist leverde de zwarte touwen voor deze lampen.  

‘All is giving’ van Ad de Jong

Ad de Jong maakt sculpturen van epoxy. In de hal van het nieuw gebouwde Paleis van Justitie in Amsterdam, heeft hij een grote installatie opgehangen. Dit kunstwerk domineert de ruimte als een kleurrijk ruimteschip. De Lijnenspecialist heeft lijnen met Dyneema® vezels geleverd om het kunstproject aan op te hangen.  Lees meer over de kunstenaar en zijn projecten op de website van Ad de Jong.

Van Gogh Museum – ‘Van Gogh mile’ van Henk Schut

In 2012 sloot het Van Gogh Museum tijdelijk voor renovatie. Een deel van de collectie werd tentoongesteld in de Hermitage. Om bezoekers naar die locatie te begeleiden, ontwierp kunstenaar Henk Schut een interessante route. Een rode lijn, 2,2 kilometer lang en vijf meter boven de grond, gidste bezoekers door Amsterdam. Een App met Augmented Reality en kunst installaties nam bezoekers mee in het leven van Vincent van Gogh gebaseerd op zijn brieven.

De Lijnenspecialist ontwierp het rode touw en heeft het door de hele stad geïnstalleerd. We hebben ons er voor ingespannen om aan alle eisen van de kunstenaar te voldoen. Zo hebben we diverse voorbeelden gemaakt en met de kunstenaar overlegd voordat het touw geproduceerd werd. Het benodigde touw moest een exacte diameter en kleur hebben. Het touw moest UV-bestendig zijn en niet doorbuigen onder zijn eigen gewicht. Wij hebben een speciaal touw van high-tech vezels voor dit kunstproject ontworpen.