Keramisch Mes

Dyneema®, Stirotex, Kevlar en Vectran zijn heel moeilijk te snijden. Dit speciale keramische mes glijdt er moeiteloos door en blijft ook scherp.
Op voorraad
SKU
PRH825
Vanaf € 20,90 € 20,90

Extreem scherp tuigersmes met een keramisch lemmet voor het snijden van touw

Het keramische mes van D-Splicer is een professioneel gereedschap voor het snijden van touwen. In het bijzonder voor het snijden van lijnen die Dyneema, Stirotex, Technora, Vectran of andere supervezels bevatten. Het lemmet is gemaakt van keramisch materiaal dat zeer scherp is. Door de hardheid van het materiaal blijft de rand veel langer scherp in vergelijking met conventionele messen.
Zeilers, tuigers en zeilmakers gebruiken dit mes voor touwwerk aan boord of in de tuigerij, maar het kan ook gebruikt worden in de keuken! Het keramische lemmet is niet corrosief en bestand tegen chemicaliën.

D-Splicer biedt dit keramische mes voor zeilers in twee maten aan. De kleinere maat is het model C20, dat is ontworpen voor lijnen tot 10mm in diameter. De grotere maat is het model C24, dat met gemak lijnen van 20mm in diameter kan doorsnijden.
Alle D-Splicer keramische messen hebben een beschermhoes voor het lemmet. Dit voorkomt ongelukken en schade aan het lemmet.

Winnaar van Yacht-Test (Duitsland) in 2021

Het keramische mes C20 is getest door het Duitse tijdschrift Yacht. De resultaten zijn gepubliceerd in editie 03/2021. De D-Splicer C20 kwam als beste mes uit deze test. De kwaliteit en bruikbaarheid is bewezen door experts en aanbevolen voor zeilers.

Hoe onderhoud ik het D-Splicer keramische mes?

Vuil op het keramische lemmet of op het handvat kan je het beste afnemen met een natte doek. Door de chemische weerstand van het keramiek kan het mes net alcohol gereinigd worden indien nodig. Het mes is vaatwasmachinebestendig, maar voorkom dat andere voorwerpen tijdens het wassen in contact komen met het lemmet.
Plaats altijd de beschermhoes op het lemmet wanner het niet in gebruik is. Hiermee voorkom je ongelukken en bescherm je het lemmet.

Hoe slijpt je het lemmet van een keramisch mes?

Keramiek is een speciaal materiaal en zorgt voor een ultrascherp lemmet dat gemakkelijk alle soorten lijnen snijdt. Door de hardheid blijft het mes scherp en kan het gedurende een lange periode worden gebruikt. Slijpen kan door middel van slijpschijf met diamanstof.

Specificaties
SizeSmall (C20)Large (C24)
Length (total)20 cm24 cm
Length (blade)10 cm12 cm
easily cuts ropesup to Ø 10mmup to Ø 20mm
Weight36 gr62 gr