D-SPLICER

D-SPLICER splitsgereedschap is de wereldstandaard voor het splitsen van lijnen. Van professionele tuigers tot enthousiaste amateur zeilers: iedereen gebruikt dit splitsgereedschap voor het splitsen. Splitsen van touwwerk is leuk en best gemakkelijke. Zeker als je het juiste gereedschap hebt!  De Lijnenspecialist verkoopt het complete assortiment van D-SPLICER splitsgereedschap.

D-SPLICER splitsgereedschap
Splitssets
Films met splitsinstructies

Splitsnaalden en gereedschap

Nieuw splitsgereedschap was nodig, omdat de ontwikkeling van vezels voor lijnen een grote vlucht heeft genomen de laatste jaren. Vooral supervezels zoals Dyneema©, Vectran en Stirotex hebben lijnen sterker en vooral dunner gemaakt. Een knoop reduceert de sterkte van een lijn met ongeveer 50%. Daarom is het knopen van deze supervezels zonde van je investering in high-tech lijnen. Stop knopen, ga splitsen! Je zult zien hoe makkelijk het is om een oogsplits te maken in een lijn met een kern van bijvoorbeeld Dyneema© vezels. 

D-SPLICER heeft het splitsgereedschap ontwikkeld uit eigen praktijkgebruik. De tuigers van de Lijnenspecialist gebruiken de splitsnaalden, scharen en gereedschap van D-SPLICER dagelijks en zeer intensief. D-SPLICER heeft een breed assortiment splitsnaalden en gereedschappen ontwikkeld. Hier vind je links naar de product details van een aantal splits gereedschappen:

  • D-SPLICER splitsnaalden set: komt met vier dubbele naalden en een verwisselbare handel, verpakt in een handige koker.  
  • Fixed treknaalden: vaste naalden in vier maten, geschikt voor lijn diamaters tussen 1-10 mm: F10, F15, F20 and F25. 
  • Scharen voor supervezel lijnens: ontwikkeld om supervezels zoals Dyneema®, Vectran en Stirotex te knippen.
  • Keramisch mes: snijdt met gemak door supervezels en blijft scherp.
  • Soft Fid: als je niet genoeg ruimte tussen de kern en mantel hebt, gebruik dan een Soft Fid om het door te trekken.

D-SPLICER is vooral bekend door zijn treknaald. Deze treknaald klemt je lijn tussen een dubbele naald en zorgt dat hij makkelijk doorgetrokken kan worden. Deze naalden zijn van de hoogste kwaliteit. Wij gebruiken ze de hele tijd en ze breken eigenlijk nooit. Echter, zorg er wel voor dat je ze op de juiste manier gebruikt zoals hieronder getoond. Als je dit doet, dan heb je lang plezier van de splitsnaalden.

Hoe gebruik je D-SPLICER naalden op de juiste manier

Leer zelf gevlochten lijnen splitsen

Heb je onze splitsfilms al bekeken? We hebben ook twee splitsboeken beschikbaar. En… vergeet onze ‘Ropesplicing’ App niet: altijd je splitsinstructies op zak en off-line beschikbaar. Geen excuus meer om vallen, schoten of trimlijnen te knopen. Ga je lopend want en dek lay-out optimaliseren met alle splitsinstructies. Maar wees gewaarschuwd, splitsen kan verslavend werken.D-Splicer gereedschap

Splitssets