Constrictor Stopper

De Constrictor van Cousin en Ronstan is een valstopper welke berust op het eenvoudige splits-principe. Dit principe zorgt voor een hoge houdkracht met een minimale slijtage op de lijn.
Op voorraad
SKU
CS0406
Vanaf € 135,95
De Constrictor van Cousin en Ronstan is een valstopper welke berust op het eenvoudige splits-principe. Dit principe zorgt voor een hoge houdkracht met een minimale slijtage op de lijn.

De aluminium behuizing wordt vastgezet met 2 bouten op het dek. Doordat het voorste gat een sleuf-gat is kan de constrictor worden geplaatst op de gaten van oude valstoppers.
De Technora sok wordt door een RVS conisch gedeelte in de aluminium behuizing vastgehouden.

Om de sok goed te laten aansluiten wordt deze met een zwart elastiekje naar voren op spanning gehouden. Een witte dyneema lijn met aan het uiteinde een bal kan worden aangetrokken waardoor de sok "uitzet" en de val vrij kan worden gevierd.
Door de release lijn in de aluminium behuizing vast te zetten blijft de stopper "open staan".

De Constrictor is ideaal om boven in de mast te monteren. Door de witte release lijn te verlengen kan vanaf dekniveau de stopper worden geopend. Hierdoor zit er minimale rek op de val en blijft het dek netjes vrij van stoppers.

Voorwaarde voor een goede werking is wel dat de val of trimlijn perfect is uitgelijnd door de kous en de valstopper heen. De lijn kan na het vieren van de lier nog een klein beetje slippen, het is minimaal en om het te reduceren naar niets is het goed om de slek in de Technora mantel nog even weg te stropen.

Montage is zeer eenvoudig door een gat en een sleufgat. Hierdoor is de constrictor al uit te wisselen met een aantal merken valstopper. Het sleufgat zorgt er voor dat andere valstoppers eenvoudig te vervangen zijn..

De technora kous en het RVS gedeelte die de kous vasthoudt zijn los na te bestellen indien ze versleten zijn na enkele jaren. Per diameter is er een verschillende kous beschikbaar. Het doorvoeren van de val kan even lastig zijn doordat de kous net iets groter is dan de lijn. Het makkelijkste is om dit met een Selma splitsnaald te doen of door er een dun trimlijntje doorheen te halen waarna de val door de mantel kan worden gehaald.
Specificaties
Art. No.ProductDiameter ropeSWL/Kg
CS40605Constrictor61150
CS40606Constrictor81800
CS40607Constrictor102100
CS40608Constrictor123500
CS40609Constrictor144350
Meer informatie
Serie Constrictor Stopper