Architectuur

Architectuur: inventieve oplossingen met touwen en staalkabel

De Lijnenspecialist heeft haar oorsprong in de nautische- en maritieme wereld. De manieren waarop in die omgevingen staalkabel en lijnen worden toegepast zijn direct toepasbaar in de architectuur. Onze technici denken graag mee in de beste oplossing voor jouw ontwerp.

Touwen

Nieuwe kunststof vezels zoals Dyneema® en Vectran geven ongedachte mogelijkheden in constructies. Maar ook in projectinrichting en binnenshuisarchitectuur. Touwen zijn namelijk in bijna alle kleuren leverbaar. Hierdoor zijn touwen erg decoratief en geven een ruimte een geheel eigen identiteit. Denk hierbij aan het verwerken van touwen in meubels, maar ook als ruimtescheiding. Om een ruimte te scheiden maken wij vaak touwgordijnen. Deze roomdividers maken wij op maat en in nauwe samenwerking met de architect. Bekijk meer voorbeelden van touwgordijnen hier. Wij vinden het belangrijk dat onze oplossingen het ontwerp van de architect versterken. 

RVS staalkabel

Staalkabel wordt al veel langer gebruikt door architecten. Staalkabel kan worden ingezet als balustrade, relingwerk en in allerlei constructies zoals dakconstructies. Zogenaamde 'Green Buildings' zijn relatief nieuwe toepassingen voor staaldraad. Green buildings is een decoratieve gevelbedekking. Planten groeien langs een constructie van RVS staalkabel tegen de gevel van een gebouw. Voor deze verticale tuinen is het belangrijk dat de constructie van staalkabels alle weersomstandigheden aan kunnen. Gelukkig zijn we dat in de watersport wel gewend! De Lijnenspecialist heeft een eigen tuigerij waar wij RVS staalkabels met eindspanners en terminals op maat walsen. Ook bij staalkabels is samenwerking met het team van architecten en constructeur belangrijk. Wij leveren balustrades van RVS met horizontale spankabels en kabelnetten. RVS kabelnetten kunnen ook bijvoorbeeld door een buissysteem worden gevlochten.

Samen met architecten bedenken wij oplossingen met touwwerk en staalkabel voor architectuur projecten. Neem contact met ons op voor jouw architectuur project of bel ons op 020 - 419 6412.

Architectuur: staalkabel als trap reling Architectuur: verticale tuin green buildingArchitectuur: Scheidingswand van touwenArchitectuur: RVS staalkabel constructie

Op zoek naar een inventieve oplossing? Laat het ons weten

Stuur ons een bericht via Whatsapp

Chat met ons