Surinamekade 6
1019 BV Amsterdam 
info@lijnenspecialist.nl

 Mail de Lijnenspecialist020-4196412 

DEVERLOPER TOOLBAR

Cache: Enabled (Disable / Refresh)
Profiler: Disabled (Enable)
Template Path Hints
+ Frontend: Disabled (Enable)
+ Backend: Disabled (Enable)
Logs: Disabled (Enable)
Allow Symlinks: Disabled (Enable)
Translate Inline
+ Frontend: Disabled (Enable)
Merge JavaScript Files Disabled (Enable)
Merge CSS Files: Disabled (Enable)
URL Rewrite: Enabled (Disable)
Add Store Code to Urls: Disabled (Enable)
Store Offline: Disabled (Enable)
Powered by Mage-World.com

Tuigen op locatie

Inspectie van de verstaging dient elk jaar zorgvuldig te gebeuren. Dit kun je uiteraard ook zelf doen, let hierbij op; vervormingen, haarscheuren, breuk, braamvorming en ondeugelijke constructies zoals bijvoorbeeld een te zwakke harp sluiting in de achterstag. Bij onregelmatigheden is het belangrijk meteen in actie te komen voordat het te laat is en verdere schade optreedt. 

Helaas kan je niet alle slijtage aan de verstaging met het blote oog waarnemen en daarom adviseren wij uit voorzorg de verstaging tenminste elke 15 jaar te vervangen.

Inspectie door een tuiger van de Lijnenspecialist is uiteraard ook mogelijk. Inspectie door een tuiger kan bij de Lijnenspecialist op drie manieren:

  1. 1. Langsbrengen 
  2. 2. Afmeren 
  3. 3. Op locatie


Langsbrengen
Inspectie van de verstaging door tuigers van de Lijnenspecialist kan gemakkelijk door de verstaging langs te brengen bij ons in Amsterdam, Surinamekade 6.

Hoe de verstaging mee te nemen?  Bekijk onderstaande instructiefilm. 

Afmeren
Het is ook mogelijk om met je boot bij ons langs te komen voor inspectie door af te meren in de Levanthaven of langs de Sumatrakade in Amsterdam. 

Neem contact op om een afspraak te maken.

Op locatie
Inspectie en tuigen op locatie is ook mogelijk, neem contact op voor de mogelijkheden. Naast de huidige staat van de verstaging kunnen we ook advies geven over de masttrim en dek lay-out optimalisatie. De Lijnenspecialist kan het hele pakket leveren qua tuigage, zowel staand als lopend want. Wij doen dit door heel Nederland, maar bracht ons team ook al in China. 

De meest voordeligste locatie is Monnikendam. Centraal gelegen in Nederland, met 2,5 m diepgang een goed bereikbare haven. Je bereidt je mast volledig voor door alle aansluitingen los te koppelen en vallen aan de mast op te schieten. Verwijder de giek en draai de spanning al grotendeels van de verstaging af. In de haven hijst men de mast eraf en nemen wij de verstaging mee naar Amsterdam. Daar produceren wij de nieuwe en monteren deze terug op je schip. Als je wilt, kan na het zetten van de mast deze ook vakkundig worden getrimd. 
Volledig ontzorgd worden in dit proces is uiteraard mogelijk. Wij overleggen graag de meest passende oplossing voor jouw specifieke wensen en schip. 

Neem contact op om een afspraak te maken.

Aan alle vormen van inspectie kunnen geen rechten worden ontleed.

De Lijnenspecialist beschikt over een specifieke tuigtafel, nauwkeurige walsapparatuur en de ervaring om de vereiste nauwkeurigheid te waarborgen!

Mocht je willen overleggen met een tuiger van de Lijnenspecialist, aarzel dan niet om contact  op te nemen.