Surinamekade 6
1019 BV Amsterdam 
info@lijnenspecialist.nl

 Mail de Lijnenspecialist020-4196412 

DEVERLOPER TOOLBAR

Cache: Enabled (Disable / Refresh)
Profiler: Disabled (Enable)
Template Path Hints
+ Frontend: Disabled (Enable)
+ Backend: Disabled (Enable)
Logs: Disabled (Enable)
Allow Symlinks: Disabled (Enable)
Translate Inline
+ Frontend: Disabled (Enable)
Merge JavaScript Files Disabled (Enable)
Merge CSS Files: Disabled (Enable)
URL Rewrite: Enabled (Disable)
Add Store Code to Urls: Disabled (Enable)
Store Offline: Disabled (Enable)
Powered by Mage-World.com

Groothandel in touwwerk & staalkabel - voor elk type industrie

 

De Lijnenspecialist heeft een breed assortiment aan touwwerk en staalkabel voor; zeilmakers, off-shore, architectuur, interieur architectuur, industrieel ontwerpen, civiele constructies, industrie, visserij, automotive, landbouw en vele andere toepassingen. Ben je op zoek naar hoogwaardig touwwerk, touw voor speciale toepassingen, staalkabel of andere verbindingstoepassingen, dan ben je bij onze groothandel aan het juiste adres

Maatwerk per industrie


Wij ontwikkelen en produceren elk type touwwerk en staalkabel voor elk type toepassing. Ben je op zoek naar een custom-made oplossing of heb je specifieke vragen over toepassingen in touwwerk en staalkabel voor de industrie waar jij werkzaam in bent, neem dan contact op via 020 - 4196412 of info @ lijnenspecialist.nl.

Touwwerk binnen de maritieme industrie

In de maritieme industrie wordt enorm veel touwwerk gebruikt en dan met name Dyneema® producten. Niet alleen is Dyneema® 15 keer sterker dan staal, het ligt soepel in de hand en is makkelijk handelbaar. Het resultaat is korte en snellere handelingen die tijd en geld opleveren. Daarnaast is touwwerk een stuk veiliger dan staal, bij het breken van touwwerk gebeurt dit lineair en zonder terugslag. Een stuk veiliger voor het personeel. 

Touwwerk wordt gebruikt voor hijswerkzaamheden, het slepen en vastleggen van boten, vervangen van staalkabels, verstaging, op olieplatformen en boorplatformen. 

Touwwerk binnen architectuur

Binnen de architectuur wordt touwwerk voor een groot aantal toepassingen gebruikt. Wij werken samen met verschillende architectenbureaus. De lijnenspecialist leverde bijvoorbeeld voor het van Gogh museum het touwwerk voor de 'Van Gogh Mile'. Ook maken wij touwgordijnen als 'room divider' op maat. 

Touwwerk binnen de automotive 

In de automotive industrie wordt touwwerk overwegend gebruikt als sleepkabels. Daar waar vroeger staalkabel werd gebruikt is het tegenwoordig bijna allemaal Dyneema®, het touwwerk is veiliger, duurzamer en lichter. 

 

   
 Maritieme industrie  Architectuur  Automotive  Landbouw  zeilmakers  Overig industrie

 

Synthetische touwen van diverse materialen

Afhankelijk van de toepassing van het touwwerk geven wij advies en kunnen wij touw producten op maat leveren:

Dyneema® en Spectra
Dyneema® lijnen zijn een uitstekende vervanger van staaldraad. Het vertoont weinig rek en is twee keer zo sterk als polyester. De mechanische eigenschappen worden niet beinvloed door chemicalien, UV en zeewater. 

Dyneema® leveren wij in een aantal varianten: SK75, SK78, SK90 en DM20. Daarnaast leveren wij alle Dyneema vormen in een Heat-set en Pre-stretched variant. 

Vectran
Vectran is iets minder sterk dan Dyneema®, maar heeft geen last van kruip (rek onder continue hoge belasting). Vectran is bij vergelijkbare dikte vijf maal sterker dan staal. De lijn rekt nauwelijks (1,8%) en is zeer soepel in het gebruik. Nadeel van Vectran is de slechte UV-bestendigheid. De lijn moet daarom altijd in een mantel gebruikt worden. 

PBO/ Zylon
PBO (Polybenzobisoxazole) heeft de minste rek van alle lijnen, heeft een zeer grote trekkracht en zeer weinig kruip (rek onder continue hoge belasting). Bovendien ligt het smeltpunt erg hoog. 

Polyamide/ Nylon
Polyamide wordt verkocht onder de handelsnamen Nylon en Tiptolon. Het is een soepele lijn die zinkt. Polyamide is sterk, heeft vrij veel rek en is goed UV-bestendig. 

Polyester/ Dacron
Polyester wordt onder de merknamen Dacron, Terylene, Tiptolest en Spunolest op de markt gebracht. Een polyester lijn is relatief goedkoop en geeft de meestal genoeg functionaliteit. Het grootste nadeel is dat het rek heeft. 

Polypropeen
Polypropeen (vroeger polypropyleen genoemd) is een kunstvezel met matige slijtvastheid en geringe duurzaamheid. Polypropeen lijnen zijn ruw en daardoor plezierig vast te houden. Ze blijven bovendien drijven. Polypropeen is minder sterk dan polyamide of polyester, maar is veel goedkoper te produceren. De kwaliteiten verschillen zeer. De sterkte (en prijs) loopt terug wanneer er geen of slechte UV behandeling heeft plaats gevonden. 

Het is uiteraard ook mogelijk andere type touwwerk te leveren voor specifieke behoeftes - neem contact op via 020 - 4196412 of info@lijnenspecialist.nl 

Staalkabel voor de industrie

De Lijnenspecialist is leverancier van verstaging vele soorten (RVS AISI 316) staalkabel  en een groot assortiment van spanners en fittingen. Naast de jachtindustrie leveren we ook voor zeer uiteen lopende industrieën staalkabel en totaal constructies. Naast het leveren en productie op onze eigen locatie in Amsterdam werken en plaatsen we ook constructies op locatie.
De Lijnenspecialist beschikt over een specifieke tuigtafel, nauwkeurige wals apparatuur en de ervaring om de vereiste nauwkeurigheid te waarborgen!


Afhankelijk van de toepassingen zijn er verschillende staalkabel constructies en geven wij advies op maat. In sommige gevallen kan staalkabel vervangen worden voor dyneema en vice versa, de benodigde kennis en ervaring is hiervoor ruimschoots aanwezig. De combinatie van kennis over staalkabel en hoogwaardig touwwerk maken de lijnenspecialist tot een deskundige partner.

Voor specifieke vragen over toepassingen in staalkabel en hoogwaardig touwwerk, neem dan contact op via 020 - 4196412 of info@ lijnenspecialist.nl.

Staalkabel constructies

1x19 RVS AISI 316, klik hier
Stugge en allround veel toegepaste staalkabel voor constructies die onder langdurige belasting staan.

7x19 RVS AISI 316, klik hier
Zeer soepele staalkabel die relatief goed over schijfhuizen kan lopen. Voor hijs en lift techniek zijn kabel constructies beschikbaar met nog grotere weerstand tegen slijtage.

1x7 Compact strand AISI 316, klik hier
In kleine diameters een zeer stugge staalkabel constrcutie die door walsen compacter wordt gewalst waardoor de breeksterkte toeneemt. Naast de verbetering in mechanische eigenschappen gekenmerkt door een unieke uitstraling door de kenmerkende glans

1x19 Compact strand AISI 316, klik hier
Tot grotere diameters leverbare zeer stugge staalkabel constructie die door walsen compacter wordt gewalst waardoor de breeksterkte toeneemt. Naast de verbetering in mechanische eigenschappen gekenmerkt door een unieke uitstraling door de kenmerkende glans.

6x36WS + IWRC AISI 316, klik hier
RVS staalkabel met een zeer hoge flexibiliteit en weerstand tegen vermoeiing op schijven. Geschikt als stuurkabel of kraankabel.

7x7 wit PVC AISI 316, klik hier 
Relatief flexibele RVS staalkabel met witte PVC mantel. Naast de witte mantel zijn ook andere kleuren mogelijk. Neem voor de mogelijkheden contact op.

7x7 AISI 316, klik hier
Relatief flexibele RVS staalkabel, door een grovere structuur qua uitstraling veel gebruikt voor architectuur. Daarnaast zeer breed inzetbare staalkabel voor tal van toepassingen.

ROD, klik hier
Rod verstaging is massief en daarom meer onderhevig aan schokbelasting. De levensduur van Rod is daardoor korter (ca. 10 jaar) dan staalkabel (ca. 12-15 jaar) afhankelijk van de toepassing en dimensies. Rod verstaging wordt naast high preformance verstaging voor jachten ook in architectuur en industrie toegepast.Naast de constructies zoals hierboven uiteen gezet kan de Lijnenspecialist elke denkbare staalkabel constructie leveren als groothandel.

Heb je een specifiek project en ben je opzoek naar touwwerk of staalkabel dan denken we graag mee, neem contact op via 020 - 4196412 of mail ons op info@lijnenspecialist.nl