Surinamekade 6
1019 BV Amsterdam 
info@lijnenspecialist.nl

 Mail de Lijnenspecialist020-4196412 

DEVERLOPER TOOLBAR

Cache: Enabled (Disable / Refresh)
Profiler: Disabled (Enable)
Template Path Hints
+ Frontend: Disabled (Enable)
+ Backend: Disabled (Enable)
Logs: Disabled (Enable)
Allow Symlinks: Disabled (Enable)
Translate Inline
+ Frontend: Disabled (Enable)
Merge JavaScript Files Disabled (Enable)
Merge CSS Files: Disabled (Enable)
URL Rewrite: Enabled (Disable)
Add Store Code to Urls: Disabled (Enable)
Store Offline: Disabled (Enable)
Powered by Mage-World.com

Verstaging Vervangen

 Verstaging vervang je bij de Lijnenspecialist

Verstaging vervangen?

De richtlijn voor vervanging van standaard RVS verstaging is elke 15 jaar. Sommige verzekeraars eisen zelfs eens per 10 jaar. De meest belaste stagen zijn de voorstag en de onderwanten (grijpen aan bij onderste zaling).

Een visuele inspectie van de verstaging is zinvol, maar is niet helemaal betrouwbaar. Check het draad, de terminals en spanschroeven op vervorming, haarscheuren, corrosie, breuk of braamvorming. Zie je een onregelmatigheid, kom direct in actie voordat het te laat is. Helaas kan men niet alle slijtage aan de verstaging met het blote oog waarnemen en daarom wordt uit voorzorg de verstaging elke 15 jaar vervangen.

Download en lees ons artikel voor een uitgebreide instructie hoe je je mast goed trimt aan het begin van het seizoen. De vijf stappen die we daarin beschrijven, hebben we ook gefilmd in onze instructiefilm 'Masttrim in 5 stappen'. Natuurlijk is niet elke zeilboot hetzelfde, dus heb je specifieke vragen over het staand want op jouw boot, mail die gerust naar onze tuiger of bel.

 

De Lijnenspecialist heeft twee opties, stuur je oude verstaging op en wij sturen een nieuw setje retour. Of onze tuiger komt op locatie je verstaging vervangen. In beide gevallen kan je ons bellen of mailen en we spreken af wat in jouw situatie het handigste is.

020-4196412  Surinamekade 6 1019 BV Amsterdam (op afspraak)