Surinamekade 6
1019 BV Amsterdam 
info@lijnenspecialist.nl

 Mail de Lijnenspecialist020-4196412 

DEVERLOPER TOOLBAR

Cache: Enabled (Disable / Refresh)
Profiler: Disabled (Enable)
Template Path Hints
+ Frontend: Disabled (Enable)
+ Backend: Disabled (Enable)
Logs: Disabled (Enable)
Allow Symlinks: Disabled (Enable)
Translate Inline
+ Frontend: Disabled (Enable)
Merge JavaScript Files Disabled (Enable)
Merge CSS Files: Disabled (Enable)
URL Rewrite: Enabled (Disable)
Add Store Code to Urls: Disabled (Enable)
Store Offline: Disabled (Enable)
Powered by Mage-World.com

Harken klemmen

Harken

Harken klemmen en accessoires

Meerdere rijen van high-load lagers en een precieze V-vorm reduceren wrijving, waardoor Harken® cam cleats met een kleine beweging geactiveerd kunnen worden. Zelfs onder hoge spanning. Het is niet nodig om je lijn door de klem te laten lopen: even de schoot naar beneden trekken en de schoot blijft op de exact zelfde plek.  Harken® klemmen of clam cleats zijn de enige die je kunt gebruiken met maximale spanning op je lijn. 

Harken Cam Cleats   Harken Cam Kit   Harken Cam Accessories   Harken Cam Bases
 Klemmen  Klem Kits   Klem Accessoires   Klem Basis

 

Harken klemmen - Altijd de perfecte trim
Harken maakt de allerbeste klemmen voor de zeilsport. Het kogellager-systeem klemt lijnen perfect en maakt het mogelijk om de lijn snel en makkelijk te trimmen. Met een simpele polsbeweging kan je de lijn in en uit de klem krijgen, ideaal voor zwaar en licht weer. De kartelrand van de klemmen zorgen voor een uitstekende grip zonder dat hierbij je lijn beschadigt. 

Aluminium Harken klemmen
De standaard aluminium klemmen zijn Hardkote-anodized voor hoge spanning, frequent gebruik en uitstekende grip. De klem komt in drie verschillende maten: Micro, Standaard en Offshore.

Carbo Harken klemmen
Deze lichtgewicht klemmen zijn gemaakt van Carbo. Deze klemmen worden gebruikt waar het gewicht belangrijk is of waar er minder vaak getrimd wordt. Deze klem komt in twee verschillende maten: Micro & Standaard.

Onderhoud 
Klemmen van Harken zijn zo goed als onderhoudsvrij. Toch kan het zijn dat er vuil en zout water zich gaan nestelen in de klem dus spoel de klemmen regelmatig af met zoet water. Harken One-drop is een uitstekend middel om er voor te zorgen dat de lagers in goede staat blijven. 

Bekijk de klem nauwkeurig als:

- Klem sluit niet soepel: Waarschijnlijk zit er vuil in de klem, spoel af met water.
Klem sluit niet: Waarschijnlijk is er een veer gebroken, haal de klem uit elkaar en vervang de veer.
Lijn blijft niet in de klem zitten: De lead zit er niet goed voor, waardoor de lijn niet goed in de klem komt.  Gebruik een verhoging of een andere fairlead van Harken om dit te verhelpen.