Surinamekade 6
1019 BV Amsterdam 
info@lijnenspecialist.nl

 Mail de Lijnenspecialist020-4196412 

DEVERLOPER TOOLBAR

Cache: Enabled (Disable / Refresh)
Profiler: Disabled (Enable)
Template Path Hints
+ Frontend: Disabled (Enable)
+ Backend: Disabled (Enable)
Logs: Disabled (Enable)
Allow Symlinks: Disabled (Enable)
Translate Inline
+ Frontend: Disabled (Enable)
Merge JavaScript Files Disabled (Enable)
Merge CSS Files: Disabled (Enable)
URL Rewrite: Enabled (Disable)
Add Store Code to Urls: Disabled (Enable)
Store Offline: Disabled (Enable)
Powered by Mage-World.com

Harken Lieren

Harken

Harken Lieren

Harken Aluminum Winches   Harken Winch Handles    Harken Lieren onderhoud
  Alu & Chroom 
  Radiaal Lieren
  Lier Hendels   Lier Onderhoud

 

Na 20 jaar ontwikkeling en innovatie tijdens het project "winches for sailors", lanceerde Harken hun geheel vernieuwde Harken Radiaal lieren programma (Harken Radial Winches). Door de mix van state-of-the-art productietechnieken, geavanceerde materialen en de creativiteit van de Harken engineers, heeft Harken opnieuw een belangrijke stap gezet in de markt van high-performance lieren.

Harken Radial lieren
De nieuwe lieren van Harken zijn ontworpen voor zeilers die hoge eisen stellen aan het materiaal. Door het lage gewicht, hoge trekkracht en een trommel met maximale grip is deze lier de beste keuze in de markt op dit moment. Daarnaast zorgt deze lier er voor dat je lijnen minder slijten dan bij traditionele lieren. Door het Radiale profiel op de drum werkt de liertrommel als een schroef bij het uitvieren en wordt de lijn naar beneden geleid waardoor je de meeste controle houdt op de spanning van de lijn.  

Aluminium trommels en duurzame composiet self-tailers verminderen het gewicht met wel 25% tot 50% ten opzichte van de klassieke lieren. De composiet naald-lagers verminderen frictie onder belasting en vereisen geen smering. De krachtdragende tandwielen en pennen zijn gemaakt uit 17-4PH RVS voor kracht, prestatie en duurzaamheid.

Kleine lieren zijn te verkrijgen met één versnelling. De self-tailer modellen vanaf maat 60 en groter zijn er met twee of drie versnellingen.


Harken Chrome Radial lieren
Deze chrome radiaal lieren zijn door Harken ontwikkeld voor zeilers die een elegante gepolijste lier aan boord willen hebben. De lieren hebben een chrome trommel met een zwarte basis en top. Ook deze lieren hebben een laag gewicht en leveren een maximale grip. De trommels hebben een ander profiel dan de aluminium radial lieren omdat chrome wat gladder is dan aluminium. Toch kan je ook met deze lieren dezelfde grip verwachten. 


Kogelgelagerde lierhandels
De lierhandels zijn toepasbaar op alle harkenlieren voor zowel wedstrijd- als toerschepen. Door de kogellagers in de lierhendel zelf onstaat er geen frictie zodat het aandraaien makkelijk gaat.