Surinamekade 6
1019 BV Amsterdam 
info@lijnenspecialist.nl

 Mail de Lijnenspecialist020-4196412 

DEVERLOPER TOOLBAR

Cache: Enabled (Disable / Refresh)
Profiler: Disabled (Enable)
Template Path Hints
+ Frontend: Disabled (Enable)
+ Backend: Disabled (Enable)
Logs: Disabled (Enable)
Allow Symlinks: Disabled (Enable)
Translate Inline
+ Frontend: Disabled (Enable)
Merge JavaScript Files Disabled (Enable)
Merge CSS Files: Disabled (Enable)
URL Rewrite: Enabled (Disable)
Add Store Code to Urls: Disabled (Enable)
Store Offline: Disabled (Enable)
Powered by Mage-World.com

Speciale projecten

Het team van de Lijnenspecialist zorgt voor maatwerk als het gaat om touwwerk voor jouw toepassing. Kunst, architectuur, evenementen of meubels, overal waar je touwen nodig hebt, leveren wij. Laat je inspireren door een aantal van onze projecten.

Rope divider 

Touwgordijn - Met OTH Architecten hebben we deze touw dividers ontwikkeld. Een elegante manier om meer kleur in een interieur te brengen. Voor kantoorgebouwen en publieke ruimtes is dit de perfecte manier om kleur toe te voegen en sfeer te creeren. Er hangen onder andere touwgordijnen in gebouwen van de brandweer in Zwolle en Deventer, en op de Vrije Universiteit in Amsterdam. De Lijnenspecialist maakt deze touwgordijnen op maat. 

 

Van Gogh Mile

Van Gogh Mile - Kunstenaar Henk Schut ontwierp dit kunstevenement kris-kras door de binnenstad van Amsterdam. Een rode lijn verbindt het Van Gogh Museum met de Hermitage. De collectie van het Van Gogh Museum is tijdelijk verhuisd naar de Hermitage in verband met verbouwingswerkzaamheden. Bezoekers die stranden voor de dichte deuren van het Van Gogh Museum worden voor een wandeling naar de Hermitage uitnodigd door het rode touw. Tijdens deze wandeling, kan men de Van Gogh Mile app raadplegen waardoor de wandeling nog dynamischer wordt als gevolg van onder andere augmented reality. De Lijnenspecialist heeft deze rode lijn ontworpen in nauwe samenwerking met de kunstenaar. Het rode touw moest niet alleen de juiste kleur en diameter hebben, maar mocht ook absoluut niet rekken en moest lichtgewicht zijn. Een combinatie van speciale high tech vezels (kern van vectran) zorgden ervoor dat aan de hoge eisen van de kunstenaar voldaan kon worden.

 

Sweet memory lampen

Sweet Memory lampen - Ontwerpers René van Doorn en Liane Elshout  hebben passie voor ambacht. Zij vertalen oude technieken in hedendaagse vormgeving. Hiermee leggen ze de basis voor een reeks Sweet Memory producten. De Lijnenspecialist heeft de lijnen geleverd.

 

High tech lijnen voor tailgut viool en cello

Tailguts voor viool, altviool en cello - Ook in de traditionele wereld van vioolbouwers zijn de voordelen van high tech kunststof vezels ontdekt. Een dubbel gevlochten lijn van high tech vezels vervangt in rap tempo tradionele tailguts (ook wel: tail cord of tail loop) van nylon en staal. Onze speciale gedetailleerde lijn rekt niet na montage en is sterker dan staal. Toch verhoogt het de beweegbaarheid van het staartstuk van een viool en cello dicht bij de bron van resonantie, de kam. De Lijnenspecialist heeft al veel vioolbouwers wereldwijd voorzien van de perfecte lijn voor tailguts. 

 

Cable shots video productions

Cable Shots - Leggen unieke beelden vast tijdens sportevenementen. Hun camera's hangen hoog boven het evenement en rijden mee met de actie. CableShots kozen voor D-CORE dyneema kabels omdat die sterk, lichtgewicht en glad zijn.

 

Dyneema touw gebruikt in kunstwerk

Kunstwerken- Ook in de kunstwereld nemen dyneema touwen het over van RVS staaldraad. Dyneema (D-CORE) zorgt er voor dat kunstobjecten op een lichtgewichte en elegante wijze kunnen worden opgehangen. Na wat basis uitleg, kan men eenvoudig zelf ogen splitsen in dyneema. Zo heeft de Lijnenspecialist dyneema geleverd aan decorbouwers, beeldhouwers en ontwerpers.

Neem contact op met de Lijnenspecialist via email of op 020-4196412.